Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Vene valmiina nostoon

Köydet on viritetty aisanpäästä rantaan.  Yhden veneen nostoon kuluu 12-15 minuuttia.  Pitkät köydet on on oltava valmiina keulassa ja perässä.  Pieni jännitys on ilmassa, vaikka tämän on tehnyt jo tusinan kertaa.
Venekerhossa on osaavia ihmisiä avustamassa.  
Lisää kuvateksti

Nosturin aloitti klo. 8.00 kerhomökin takaa, minun vuoroni oli merkattu 9.00.  
Ilma oli +4, aika tyyntä, pilvistä.  Aivan upeaa, että ei yöllä ollut pakkasella.  Veneen kannet eivät olleet liukkaat.  Touhotin hiljalleen köysiä ja muita kuntoon ja kiertelin välillä kuvaamassa.  
Venepukin olin aamulla laittanut kuntoon; purkanut laudat siitä pois ja siirtänyt sitä hieman.  Vilkaisu taakse, sisarvene Matilda on seuraavana vuorossa.  Maisema on kaunis kuin taulu.  Harvoin veneennostossa on ollut näin mukavaa ilmaa.  Nyt ei nosturilla ole töitä kuin neljäksi tunniksi; useimmat ovat jo nostaneet veneensä.  Mastojakin oli pystyssä vain viisi.  
Kaikki valmiina... 


Tuonne ollaan nyt menossa.  Kohta nosturi tulee.  

Ohjaan liinat sopivaan kohtaan kölin alle, sidon varmistusnarun sivulle, lasken peräköyden mereen ja otan keulaköyden mukaani kun astun laiturille.  


3 kommenttia:

 1. Kauniitakin kuvia täällä moottorien ja merimiehisten asioiden joukossa. =)

  Minulle on merenkäynti vielä ollut vierasta, vaikka itse merestä ja vedestä pidänkin hirmuisesti.

  Olin aivan otettu kun nimesi oli ilmestynyt lukijaksi omaan blogiini. Kiitos. =)

  Sen aikaan saama uteliaisuus toi minut veneellesi ja olen tarkasti tutkinut ja katsellut kaikkea, lukenut kaiken mahdollisen ja mieleni on nyt tyyni kuin rasvatyyni meri.
  Ihan ilmiselvästi
  sie rakastat venettäsi. =)

  VastaaPoista
 2. Joo.. Vene eestä, vene takaa.. Paatti laiturissa makaa...
  Yritän välillä välttää sitä ja laittaa enempi maisema ja nuotiokuvia. Vaikka lahonnut kanto sienineen, sitäkin lukijat mieluumin katsoo kun samaa typerää venettä :).
  No, se on tyypillistä veneenomistajalla, että haluaa aivan loputtomasti kuvia omasta veneestään.

  VastaaPoista
 3. Ne venekuvasi kuuluvat tähän blogiisi itseoikeutettuina. =)

  VastaaPoista

kiruta tähä eres vähä...