Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

torstai 23. syyskuuta 2010

Ilta, syksyn hiljaisuutta, valot syttyvät, istun kajuutassa

Ilta pimenee, on hiljaista, menen veneeseen.  Kesällä ei koskaan tavoita tälaista rauhallisuutta.  Syksy on siinä mielessä kultaista aikaa.

Veneen kajuutassa huomaan, että hyttysverkkojen vieminen kaupunkiin olikin ennenaikaista.  Laitan kangaskassit venttiilien päälle ja köysiä painoksi, ettei tuuli vie.  En vielä sytytä valoja, koska yksi veneen akuista on päässyt tiensä päähän.  Keitän teetä hämärässä, pidän takaovia auki ja kuuntelen hiljaista aaltojen kohinaa.  Mäntymetsä vastapäisen laiturin takana häämöttää iltataivasta vasten.  Tämä yö on paljon rauhallisempi kuin edelliset, mukavaa kun tuuli on kääntynyt lännen suuntaan.
    Radio on hyvä seuralainen.  Suomi-kanava, joskus klassinen tai Groovy.  Kuu nousee korkealle kaakon suunnassa; siitä on saanut näinä päivinä upeita kuvia.  Teen kanssa otan hunajaa, sitä syksyllä tarvitsee.  Toinen hyvä energiantuoja on pähkinätahna, jota tosin ei joka kaupasta saa.  Laitan merisään tiedot lokikirjaan, vaikka ei ole edes tarkoitus lähteä liikkeelle.
Istun pimeässä ja annan tuulen virrata, välillä pieni tuulahdus käy ohjaamopenkille.
Ikkunat kostuvat hieman keittämisen jälkeen ja pyyhin ne talouspaperilla.  Joinakin öinä sen joutuu tekemään parikin kertaa.  Kosteuden saa näin aika tehokkaasti poistettua ja sitten on heti lämpimämpi.
Toinen kupillinen teetä, tällä kertaa ilman hunajaa, 1 rlk on jo riittävästi iltaa kohden.  Suljen ovet ja istun kajuutan pöydän ääreen.  Sytytän katossa olevan LED-valon joka toimii paristoilla.  Tämänkaltaiset lamput ovat hieno parannus ulkoilijan arkeen.  Tämä syksy on mennyt vähillä valoilla, Akkukäyttöiset lamppuni ovat kaikki sanoneet työsuhteensa irti.  Öljylamput ovat osoittautuneet enempi luotettaviksi.

Luen Hesarin lehtileikkeitä ja täytän lokikirjaan päivän tarinat ja tunnelmat.
Tee loppuu, on rauhallista ja mukavaa.  Lämpötila varmaan alle 10 astetta.  Jotenkin hauskaa, kun lämpömittarit näyttävät kukin omia lukemiaan 4 asteen vaihteluvälillä.

Sammutan valot ja istun pitkään pimeässä.  Kirjoitan lokikirjaan;   23.30 keulaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...