Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Kotisatamassa Strömsinlahdella valmistelen venettä talvitelakointiin

Veneen valmistelu telakointiin.

Aloitin nyt lauantaina 16.10. veneen tyhjennyksen leppoisasti; 3 kassia ja pieni reppu mukaan, vielä yksi kangaskassi täyteen pikkutavaraa, käyttämätön makuupussi pois ja kitara sekä oma merilauluja-kansioni. Kaksi kertaa kärrään laiturilta autoon, kotona lisää raahaamista ja kaappeihin järjestämistä. Valmistaudun tekemään nämä työt nyt hitaasti ja nauttien joka hetkestä.
Klo 14.40 lauantaina Strömsinlahdella sataa lunta. Hitusen vain, mutta silti. Taivaanrannassa on kapea sininen raita jonka väri korostuu tummia pilviä vasten upeasti. Keitin paljon teevettä, seuraksi sämpylää, purkista maksapasteijaa ja päälle hilloa. Nyt ei tarvi pihdata. En enää tuo eväitä näille reissuille, vaan syön veneen varastoista. Näillä muonilla pärjäisi varmaan 2 viikkoa, tosin vihannespuoli olisi niukkaa.
Siirsin venepukkiani, kauheata puista rohjoa, 2.5 metriä. Olin tyhjentänyt sen rojusta, mutta silti se oli rankkaa. Piti nostaa se 15 cm sepelikynnyksen yli. Lautojan alle ja vipuamista. Jos pystyt liikutttamaan sitä 5 cm, niin pystyt viemään sitä 10 metriä. Sain seuraaviin 2.5 metriin apua tutulta.

Löysin veneestä myös 2 Led-valoa, joita olisin kaivannut edellisellä reissulla. Odotan tekeväni muitakin löytöjä, ehkä jopa erään kirjaston kirjan...

Syksyn telakointikausi on mukavaa aikaa. Ja minä aion nauttia siitä perusteellisesti. Toivon, että maston laskuun sattuisi alle 5 metrin tuulta ja yli 5 astetta lämpöä. Sama jos osuisi nostopäivälle, joka on viikon päästä.

Huomenna sunnuntaina on nostoja klo 8-14 välillä. Se on aina upeaa nähtävää. Merkkitapaus.

Lämpötila veneen kajuutassa on 5.5 astetta. Sormet vähän tönkkönä minikoneen näppäimistöllä. Radiosta musiikkitietokilpailu. Variksien kanssa saa olla tarkkana. Jos ovi unohtuisi auki, niin ne pääsisivät tekemään tuhoja. Näin syksystä ne ovat ryhtyneet kakkimaan veneen kannelle, mietin vastakeinoja. Käyn viemässä makuupussin ja kitaran autolle. Sitten....  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...