Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Kuinka vene telakoidaan: Avustajien tehtävät veneen nostossa
Kun vene on liinoissa nosturin nokassa, avustajat kontrolloivat sitä riittävän pitkillä keulassa ja perässä olevilla naruilla.  Veneen heilumista hillitään ja se pidetään poikittain nosturin puomiin nähden.  Kun nosturi on ottanut tukijalat sisään, se ryhtyy siirtymään kohti veneen telakointipaikkaa.
Avustajien on tarkkailtava tiiviisti venettä ja samalla huolehdittava omasta kulkemisestaan, että eivät kompastu telakalla oleviin esineisiin.  Vene pyrkii nosturin liikkuessa heilumaan joskus rajustikin ja sitä liikettä on melempien avustajien yritettävä hillitä toimimalla koordinoidusti.  Samalla on köyden ylijäävä osa pidettävä kiepillä kädessä, ettei siihen kompastu.  Joskus köysin on heilautettava jonkun esteen ohi ja toisinaan joutuu äkkiä miettimään, kummalta puolelta jonkun esteen ohittaa.

Tämä nosturi on erittäin vahva ja tällainen alta 3 tonnia painava vene on sille helppo tapaus.
- Keula rantaan päin !    On ohje minun veneeni kohdalla.  Sitten on liinamiesten tarvittaessa käännettävä vene vastaavasti.  Ja minä itse voin toivottavasti keskitttyä valokuvaamiseen... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...