Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Kevät on vahvasti työntymässä Strömsinlahden venesatamaan

Kevät näytti kyntensä 10.4.  Ilma oli lämmin ja ihmeekseni rannan ajotie oli jo kokonaan sula.  Satamaan mahtuisi jo kymmenisen autoa parkkiin hyvin sovitellen.
Ja rantamuurin loppuosa on saanut jo betonisen katteen.  Ihmettelen, kuinka ne ovat saaneet varmistettua hiekan hyvän valumisen niiden betonikuutioiden sisään?  Pieni täryjyrä siellä on ollut..
Mukava sana tuo täryjyrä...  ehkä sitä voisin tulevaisuudessa käyttää kuvaamaan jonkun ihmisen luonnetta.....
Venekerhon jäseniä oli paikalla suunnittelemassa käytännön toimia; jätehuollon aikataulua, yhteydenpitoa jäseniin ja toimien rytmittämistä kevään vesillelaskuihin.  Rantamuurin lopputöiden pitäisi ehtiä alta pois ennen kuin kevät-telakoinnin tiukin vaihe käynnistyy.
     Tuo talven uskomaton lumimäärä on nyt sulamassa todella nopeasti pois.  Ilmeisesti se kuitenkin oli aika höttöstä ja tuo viimeinen sade sulatti sitä aika hyvin.  Ehkä routakaan ei maassa ole niin paha.

Ja ilma oli nyt ensimmäistä kertaa niin lämmin, että rannalla ja veneessä oli ihan mielikseen.



























Tammisalon kanava oli jo pääosin auki.  Tähän pieneen plänttiin pitäisi sitten kahden viikon kuluttua laskea ensimmäiset veneet.  Siihen mennessä tämä sulapaikka on toki kasvanut jo ainakin ensimmäiseen laituriin asti, kanavan pieni virtaus pitää siitä huolen.
Marjaniemen Melojat käyvät täällä varmaan jo kuikuilemassa tilannetta.  Jollakin voi olla kova hinku olla ensimmäinen Tammisalon kiertäjä.  Kanootin vetäminen jäitä myöten on niille tuttua hommaa, joten kyllä niitä varmaan jo ihan viikon sisällä alkaa näkyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...