Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Uusi lintusaari rakennettu Strömsinlahdelle





























Ja tulihan tänne sittenkin uusi saari; sitä se kaivinkone kevään alkajaisiksi möyhensi.  Ensin ruoppasi pitkältä pohjaa ja sitten teki kivireunuksen.  Vielä ei pesänvaltaajia näy, mutta varmaan niitä tulee, vaikka ei kasvillisuutta ehtisikään nousta ennen pesintäkautta.  Hanhia ja nokikanoja tässä lokkien lisäksi kierteli.  Joutsen varmaankin tekee myös pesänsä tänne.  Onkin kiintoisaa nähdä, kuinka nopeasti ruohoa alkaa kasvamaan tänne.   Muutakin muutosta tulee, ulkoilutie siirretään hieman sisämaahan päin, joten molemmin puolin puron suistoa tulee siis sellainen rauhallinen niemennokka, jonne varmaankin saamme myös penkit.
     Kuvasta näkee myös, kuinka isoksi tuo sula alue on jo laajentunut.  Nyt pääsee jo Tammisalon kanavasta tähän saareen asti pienveneellä, sillä laitureiden päät aallonmurtajien kohdalta ovat jo vapaat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...