Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

tiistai 10. toukokuuta 2011

Kotisataman puuhia leppoisassa tunnelmassa

Tiistaina satamassa:  Tolpat olivat vihdoinkin suorassa, mutta olin edelleen ainoa vene laiturin pohjoispuolella paalupaikalla.  Laituriimme saapui Vaasasta ostettu vene Valentina , se tuotiin trailerilla ja hetken he sitten ajoivat ja kävelivät pitkin laitureita etsien paikkaansa.  Meidän R-laituriin se sitten tuli, kiva pieni katettu retkivene.  Ja laitureilla vietettiin kesää, monessa veneessä oli pientä puuhailua menossa ja ensimmäinen puutarhatuoli ilmestyi naapurilaiturille.  Sillä päivä oli helteinen ja minä viritin puomipussin ikkunoiden eteen varjostamaan.
     Vietin taas lähinnä luppoaikaa; kuuntelin radiota, seurasin Twitterin viestejä ja söin eväitä, otin pienet torkut ja muutenkin nautin merellisestä tunnelmasta.  Tuuli taisi jossakin vaiheessa olla LU-2 ja taivas oli lähes pilvetön.  En ole vielä kertaakaan kuunnellut merisäätä.
     Toin mukana jotain tavaraakin repussa, kiikutin pikkupressun jo huonoa naurua kaappiin, kävin viikkaamassa ison kevyemmän pressun ja vein lähes tyhjät pohja-maalipurkit jäteastiaan.  Tuo iso molok oli näköjään tyhjennetty.  Kävin tarkastamassa mastoni, bongasin nokikanan kaislikosta, tunsin tervantuoksua sen Ison Puuveneen lähellä, nautin ainutlaatuisesta merinäköalasta idän suuntaan, seurasin yhden purjeveneen maston nostoa, kuvasin tiiraa ja västäräkkiä ja ripustin verhot veneeseen.
     Siivosin ohjaamopöydän ja sähkötarvikkeet ja asensin kompassit ja järjestelin muutenkin tavaroita.  Vene alkaa olla aika siistissä kunnossa.  Ja lakkapensseli näkyy pärjäävän hyvin tinneripurkissaan.
     Aurinko tarjosi upeita värisävyjä eritoten myöhään iltapäivällä.  Laitan näistä kuvista tässä varmaan pienen koosteen kohtapuoliin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...