Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Veneen varustelu jatkuu ja leppoisa olo samoin....

Vein veneelle myös nipun lehtileikkeitä.  Sanomalehden tulo meille lakkasi vuodenvaihteessa; eihän niistä kaikkia kiintoisia artikkeleita edes ehtinyt lukea.  Mutta riivin niitä talven mittaan talteen ja ne ovat sellaista sopivaa kesälukemista.  Eritoten kun veneessä ei ole ollut paljon näitä nykyajan viihdykkeitä.
Aamiaisen syöminen ilman lukemista ei minulta onnistu sitten ei niin millään.

Ja veneen pilssiin valui hieman vettä; keulasäiliö tihkutti sittenkin hieman.  Se liitin on niin hankalassa paikassa, ettei siihen saa uutta tiivisteainetta laitettua, ilman että irrottaa koko keulasäiliön.  Odotin vuotoa pentteripumpun läheltä, joten tämä oli yllätys.  3-5 litraa vettä oli alapilssissä varsin hankalassa paikassa.  Sain sinne puolitoista-metrisellä kepillä työnnettyä pesusieniä, mutta niissä olisi pitänyt olla naru, jotta ne olisi saanut helposti pois sieltä.  Otin sitten yhden pyyhkeen, johon laitoin narun kiinni.  Siinä samalla tulikin sitten pilssi putsattua.  Pitäisi ehkä tehdä sellainen verkkokassi, johon voisi pesusienet laittaa, ja sen sitten työntäisi tarvittaessa tuon kapean pilssi-käytävän pohjalle.

Lauantaina oli viimeinen ahdas päivä rannalla; vesillelaskujen jälkeen meidän kerhoomme taisi jäädä 25 venettä telakalle.  Päivä oli upea, harvoin saa näin hienossa kelissä laskea veneitä.  Jonotin lähes tunnin saadakseni palosammuttimeni tarkistettua.  Eräät olivat tehneet fiksusti kolmen kimpan; yksi jonotti kolmen sammuttimen kanssa...  Minun edelläni oli kaksi semmoista.   Mutta menihän siinä aika jutellessa ja katsellessa.  Ja sitten kerhon järjestämään kahvi ja voileipä kioskiin.  Sen lopuksi osuin sopivasti näkemään kuinka sisarvene Matildaa kiikutettiin liinoissa merille.  Otin siitä pitkän kuvasarjan, jonka yritin toimittaa Live-palvelun kautta veneen omistajalle.

Satamassa oli tietenkin todella paljon ihmisiä puuhailemassa veneidensä kanssa ja mastonosturilla oli useita isojakin veneitä.  Pääskyset tulivat peräköysille laulelemaan ja vierelleni tuli taas Nieida, valkoinen Guy-22 purjevene.  Olin veneellä ison kitara-pakkauksen kanssa, sillä iltapäiväksi oli tiedossa soitto-harjoitukset.  Lähtiessä harjoittelin kameralla tarkkuuslaukauksia helikopterista ja kalastavista tiiroista.
     Nämä tämänkertaiset kirjoitukset menevät nyt vähän hassusti, kun ei ehdi joka päivä kirjoittaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...