Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Lahden pohjukassa on jo kaksi isoa sulaa aluetta

Kanava on jo avoinna ja Strömsinlahden koriste-kummelin edessä n. 30 metriä sula alue laiturin päähän ja betonisille aallonmurtajille asti.  Kaksi lintua siinä eilen oli, luulin aluksi Isokoskeloiksi, mutta kuvista paljastuivat Telkiksi.  Isompi sula oli pohjoisrannalla, puron suussa.  Sinne voisi jo Joutsenkin laskeutua, mutta ei vaan näkynyt.  Lokkeja oli noin 80-100 istumassa jään reunalla, kas kun saari ei kelvannut...  Ja 2 nokikanaa oli myös tullut.  Sorsat viihtyivät enimmäkseen purossa ja olivat hyvin pelottomia.  Pientä keväistä nahinaa ne siinä pitivät.  Ranta on täällä vielä muokkauksen alla; asfaltti on kuorittu vanhalta ulkoilutien pätkältä, ja tilalle varmaan laitetaan siistit nurmikot.  Siihen tulee siis pieni alue ihmisiä varten, ja siitäpä kelpaa seurailla lintujen touhuja.

Kävelin R-laiturin, sen keskimmäisen viidestä, päähän ja voin todeta, että matkaa kahden sula-alueen välillä oli enää noin 30 metriä.  Pienikin tuuli voi kohta aukaista sen ja pikkuaallot nakertavat sitä jatkuvasti.  Kahtena peräkkäisenä päivänä kun olemme käyneet tilannetta seuraamassa, niin muutos on aina ollut silmin nähtävä.  Sunnuntai oli lisäksi vielä erittäin lämmin.  Oli siinä upeaa saada ensi tuntemus vapaista vesistä, leppeästä tuulesta ja aaltojen loiskeesta.

Telakalla oli myös alkanut jo keväinen sinfonia; muutamasta veneestä kuului hiomakoneen ääni.  Kävin itse kävelemässä veneen ympäri, noin 80 cm korkean kovettuneen lumiarjanteen päällä.  Kerhon pistolapion oli juuri toinen veneilijä ottanut käyttöönsä, niin en päässyt sitä hajoittamaan (siis hankea).  Lohduttavan pieniä nämä lumet tässä kuitenkin ovat; niistä ei tule paljoakaan vaivaa olemaan.

Omasta laiturista oli taas yksi ponttooni hieman ottanut vettä sisäänsä, mutta kai se kestää...
Liikuntavirasto tulee varmaan taas joitakin huoltotöitä tekemään.

Tästä se kevät siis vahvasti alkaa.  Ja Joutsenia odotetaan, kohta törähtää!

1 kommentti:

  1. Nyt on odotettavissa muutosta parempaan. Täällä tuuli kääntyy hitaasti etelään. Ehkä sadetta on luvassa. Tämä Suomi-neidon lounainen hameenhelma on säiden kannalta hieman vaikeasti ennustettavissa.

    VastaaPoista

kiruta tähä eres vähä...