Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Kesän 2012 Veneretket nipussa. OSA 2.

Olin jossakin vaiheessa tuonut 20 litraa löpöä kanisterilla veneeseen ja kaatanut sen tankkiin.  Sen pitäisi riittää täksi kesäksi, tankki olisi lähes täynnä nyt.   Monia kertoja olin käynyt veneellä nauttimassa tunnelmasta tai puuhailemassa jotakin.  Itse olin töiden ja laiskottelun väsyttämä ja olin yrittänyt mieltää sen, että veneily oli nyt erilaista kuin aikaisempina vuosina.  Nyt oli tulossa vasta KOLMAS veneretki tänä vuonna omalla veneellä.  1. oli käynti Malkasaaressa ja toinen tämä edellinen Kaunissaaressa, Sipoon selällä käynti.

Perjantaina 10.8  Lähdin Kaunissaareen suht reippaan myötäisen saattelemana.  Mustan Hevosen molemmin puolin mainingit keikuttivat venettä maininnan arvoisesti.  Perille saavuttuani tuntui, että oli todella tehnyt merimatkan.  Perjantaina klo 13.20 olin Laguunissa, tällä kertaa avotila ilta-auringon, siis lännen suuntaan.  Näin, koska tavallinen paikkani siinä pää-laiturin pässä oli varattu.  Pilvet olivat hienoja, illalla polttelin kynttilää.  108 valokuvaa, 45 venettä satamassa.
     Lauantai 11.8. Laiturilla oli iloinen kalakerhon kalastuskilpailu, jonka voittaja käytti hienoa litkaa.  Kävin kauppaveneellä ja seurailin hetken aikaa Helsingin Ladun retkiporukkaa.   Laiturilla laulua parinkin eri laulukirjan avittamana.  105 valokuvaa.  Kalakerhon rapujuhlissa kävin kutsuttuna, vaikka ravut eivät maistuneetkaan.  Kitaraa soitin ja laulettiin.  Myöhemmin yöllä saaren toisessa päässä, keittokatoksella oli eräs tapahtuma, joka jätti pohdinnoille sijaa.

     Nyt tätä kirjoittaessani alkaa pimenemän.  Jätänpäs huomiseksi lopun. Ja jatketaan:

     Sunnuntaina, 12.8 satama tyhjeni lomalaisten palatessa kaupunkiin, pari venäläistä pientä purjevenettä oli satamassa.  Viikonlopun venemäärä oli joskus yli 100, maanantaiksi jää sitten ehkä 14 näin elokuussa tavallisesti.  Muutama meloja oli viettänyt yön lammen rannalla ja lähtivät nyt tyynessä pois.  Istuessamme myöhään iltapäivällä laiturin pöydän ääressä, kuului PLUMPSIS.  Eräs humalainen oli kauempana pudonnut mereen ja kävimme pelastamassa hänet.  Twitter-profiilini, @etanatikku, se veitikka, kirjoitti aika hauskasti asiasta.  Palaan ehkä tässäkin blogissani vielä siihen asiaan.  Totean nyt vain, että märän, ison miehen nostaminen laiturille vaatii älyä ja stategiaa.  Ja meillähän sitä oli.
       Illalla yritimme 22.00-24.00 tähyilllä Persiedeja, tähdenlentoja, mutta turhaan.  Väsytti, ja niska tuli kipeäksi.  154 valokuvaa.

     Maanantaina 13.8.  Meduusoita paljon liikkeellä.  Eräs tuttu jätti veneensä tänne kun meni itse kaupunkiin.  Eräs lapsiperhe piti purjevenettään täällä koko viikon tyhjillään.  12 venettä yön yli.  Tyyni, aurinkoinen päivä.  Isokoskelot, nuo merten prinssit, nelisteen sukeltelivat laguunissa.  116 kuvaa.
     Tiistaina 34 valokuvaa.  Lentokoneet tekivät jännää mutkaa Pirttisaaren yllä ja jättivät valkoiset viirut.  Käymäläntyhjennys?  :)   Eräät ihmiset sienestivät.  Lämmin yö.  Google Talk ei toimi, puhelin ei toimi, sähköpostikin tahmaa.  Lopulta sain kotiväkeen yhteyden edes jotenkuten toimimaan.  Nyt oli menossa uskomattoman pitkä tyyni jakso.  Minä vietin veneessä todellista mietiskelijän elämää, istuskelin paljon yksinäni.  Sitten keran tunnissa huoltohommia tekemään rantaan.  Vessassa, tuoretta vettä noutamassa, roskia viemssä tai muuten vaan kävelemässä.  Neljä kertaa päivässä jotakin ruokaa laitoin.  Ruokavarasto oli aika hyvä myös tuoremuonan osalta.  Veneessä köysien kunnostamista ja muita huoltotöitä.  Moottorille en ole tehnyt mitään koko vuonna :(

     Keskivikkona 15.8.  Herätys tyyneen ja kauniiseen päivään klo 6.15.  Klassinen radiokanava on viihtymisen merkki.  Hieno päivä taas.  Saunassa oli rauhallista, 16 äijää. Edellisellä keikalla kävin uimassa 12 asteisessa vedessä, mutta en nyt.  Ravintolassa halvat kahvit ja paljon tarinoita saaren menneisyydestä, jolloin täällä asuttiin...
Putsailin veneen laitaa vesirajasta aisalta kurkottaen.  Soittelin avotilassa, jurotin yksin veneessä, jossakin vaiheessa sitten laituripöydällä muiden seurassa.  Vähän veneitä satamassa.  Kalastin parin kaverin kanssa laiturilta, ei saalista (silikonisyötillä).  Illalla 2 kpp kaakaota hunajan kera.
Verkkoyhteydet hoidan kännykällä, jota lataan 1-akusta lähes päivittäin.  Pienessä tietokoneessa riittää virtaa noin 5 tunniksi, en käytä siinä verkkoa, koska se on täällä niin huono.  Siinä on ladattuna valmiina ohjelmointiin liittyviä verkkosivuja, joita sitten ehkä luen joskus pimeässä.   91 kuvaa.
     Olo on rauhallista, rentoa, joutilaan mukavaa.                    JATKUU:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...