Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Muutoksia satamassa, telakoinnin parantelua ja moottorin talviajo.

Satamassa tiistaina 23.10.2012 oli upea, ruskainen ilma, toki viileätä.  Aurinko paistoi ja oli tyyntä.  T-laituri oli valmis, MUTTA..  se ei ollutkaan betonia ja rautaliitoksia, vaan ylhäältä silkkaa kestopuuta siististi lankutettuna.  Ponttoneina oli kussakin osassa kaksi mustaa, muovimaista pötkylöä.  Siistiä ja nykyaikaista, varmaankin huoltovapaata.  Nosturi oli nostelemassa veteen puolen kuution betonipalasia, joissa oli valtavat kettingit, pieni työlautta niitä ajoi sitten paikalleen.

Kerholaisillakin oli puuhaa, valmisteltiin jo viikonlopun nostoja.  Yksi pienvene nostettiin luiskalta aitaukseen ja säilytettäviä tavaroita järjesteltiin uudelleen.

Veneellä, pressun alla, minulla oli pieni kiire laittaa ohut haalari päälle, senverran viileää oli.  3 hiirenloukkua olivat vireessä odottamassa tuholaisia.  Pakkasin kaikki köydet nippuihin ja ripustin ne kurkihirteen tai katolle.  Laitoin veneen sivuille lepuuttajien kohdalle muoviputket, jottka pitävät pressun irti veneen kyljestä.  Viritin yhden muoviputken kaareksi veneen taakse pitämään pressua ulompana, naulasin sen telineeseen kiinni ja kiinnitin teipillä muihin muoviputkiin.  Touhotusta lisäsi se, että kaikki telakointiin tarkoittamani narut puuttuvat.  Niitä on siisti kassillinen tällaisia 100-200 cm pitkiä erilaisia naruja.  Jotka siis ovat elintärkeitä telakoinnille, ja jotka vartavasten laitoin...  sivuun... jonnekin.  Mutta minne?   Viimeistään parempaa pressua laittaessani niitä tarvittaisiin.

     Kameraa ei ollut, koska se on siis rikkki, kaikenlaista kuvattavaa olisi ollut.  Kevyen pressun alla oli auringon paisteessa upea tunnelma.  Ulkoilutapahtumana tämä oli onnistunut, ja toki töidenkin puolesta.  Vein olkapussissa (Captains Bag) runsaasti tavaraa kotiin.   voi jee, että oli kiva olla liikkeessä ja rannassa, mutta pientä kiirettä voi nyt tulla töiden kanssa...  älä nyt pakkanen tule tänne ihan heti.

Glygoli maksaa alle 5€ litra, 3 litraa tarvitaan ja Biltema aukeaa keskiviikkona klo 9.  Ja jäbä tarvitsee liikuntaa, sinne siis...  keskiviikkona...  Jäbä tarttisi myös rahaa, tuota 15€ ei taida nyt taskussa olla...

Keskiviikkona bussilla Biltemaan, 3 Kg Glygolia ja pari puurunkoista hiiren loukkua.  Oli siinä pientä reissaamista sitten kehä-III luota satamaan.  Veneellä etsin muoviletukua. jolla juoksutan käyttöveden laguaarin hanasta lattialla olevaan ämpäriin.  Siitä moottori sitten ottaa jäähdytysveden.  Letkua ei löytynyt, etsin joka paikan...  Siirtelin vettä siis käsipelillä, hain ulkoa hanasta ämpäreihin ja kanistereihin.  Vettä, sitä makeata, taisi olle lähes 50 litraa...    Valmistelin homman huolellisesti, hitaan varmasti, niinkuin aina näissä teen.  Valmistelut on 95% ja itse työ 5%, hätäily kostautuu aina.
     Käynnistin motin ja vesi lähti virtaamaan, kaadoin lisää ämpäriin....  Tuuli ravisteli pressua aika villisti, oli vähän pelottavaa...  Ongelma oli myös pressun alle työntyvä pakokaasu.. Piti äkkiä piipahtaa ulkona nostamassa pressun kulmaa.....

     Tyjensin keulasäiliön, poistin pentteripumpun, kuivasin säiliötä ja letkuja.  Puhdistin vielä pilssin ja vein paljon roskia pois.  Varmistin pressun kiinnitystä telineeseen, ettei tuuli vie koko systeemiä.  Nyt on näetsen lunta tiedossa ihan lähiaikoina...        Tuntui helkutin hyvältä olla ulkona puuhailemassa.  Vene tarjoaa telakallakin mahdollisuuden mukavaan puuhailuun ja olemiseen.

Kävin myös pikaisesti uudella T-laiturilla, siellä ei ole edes aisoja vielä.   11 mastoa oli pystyssä, naapurikerholla on nostot lauantaina ja meillä sunnuntaina.  On tulossa mielenkiintoinen viikonloppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...