Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

tiistai 16. lokakuuta 2012

Veneen nosto ja telakointitoimet

Vene nostettiin ylös sunnuntaina 14.10. aika tyynessä säässä.  Olin kuudentena nostovuorossa klo 9.15, todellisuudessa taisi olla 45 minuuttia etuajassa.    Homma sujui hyvin, ainoa hankaluus oli +3 asteinen ilma, veneen kannet ja laiturin luiska olivat huurteesta vaarallisen liukkaat.  Pukille asettaminen onnistui hyvin, mutta pukin vas. etukulma on hieman alempana, ja veneen asento siis hieman outo.
    Leppoisasti otin sitten kerhon järjestämää edullista kahvia, makkaraa ja leipää ja juttelin ihmisten kanssa.

Kameran linssi jumittui, ja kamera taitaa siis olla kaputt.  Katsotaan, onko takuuta vielä.  Nyt olen luultavasti kuukauden ilman kameraa.

Odotin, että joku naapuri ottaa painepesurin ja varasin sen sitten seuraavaksi.  Suihkutin kannetkin ja katot.  Irtolevä lähti aika helposti pois.  Tyhjennystä jatkoin autolla, patjat olin vienyt jo edellisenä päivänä.  Pesin kannen vielä käsin, pämpäri, kauha ja pesusieni välineenä.  Arktinen tuuli ajoi sitten pois kolmen aikaan iltapäivällä.

Maanantaina pakkasin pois kaiken, minkä hiiret voisivat syödä tai silputa, viritin kolme loukkua, onneksi niitä oli.  Rakensin telineen, kurkihirsi tuli kolmesta erillisestä pätkästä, keskimmäinen on puolimetrinen liitoskappale... Mastojalan kohdalle tein 142 cm korkean kappaleen, jonka alapäätä muotilin.  Pehmustin kurkihirttä (!) muutamasta kohdasta ja heitin kevyen pressun päälle.  Liepeisiin painoksi vesitonkkia ja puutavaraa.  Keulan pystypuu on vielä hieman heiluva ja koko systeemiä vielä pitää vahvistaa.
     Perän ja keulan terävimpään kulmaan minun pitää suunnitella joku metallinen vahva kappale, joka yhdistää veneen pystykoolinkiin.  Ja päälle siis tässä vaiheessa vain kevyt pressu, jonka laittamisessa mukava kerholainen avusti.  Tiistaiksi ennustettiin sadetta, joten pressu oli siis maanantaina laitettava. tämä on vaha ja kulunut, vuotaa muutamata kohdasta, mutta kelpaa hyvin aluspressuksi.  

Siellä se siis on telakalla, ja minä jatkan hiljelleen puuhailua veneen parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...