Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

perjantai 12. lokakuuta 2012

Viimeinen retki, mastonlasku, tyhjennystä ja venepukin rakentelua

Olin Malkasaaressa 2-4.10, mukava retki suojassa lievältä etelätuulelta.  Oli aika ihmeellistä nukkua veneessä, joka ei lainkaan keinunut.  Saari oli jo tyhjä teltoista ja olin siellä pitkiä aikoja yksinäni.  Mitä nyt muutama kalastaja vieraili...   Ja makkaraturisteja.
     Mastonlasku tiistaina 9.10 sujui inspiroidusti ja aika nopeasti, pari kerholaista osui avustamaan....  Masto on nyt telineellä naruihin kiedottuna, jotain sille pitää vielä tehdä.  Linnutkaan eivät ole vielä venettä kovin sotkeneet...  Aikaisemmin laitoin naruja suojaksi, mutta maston puuttuessa ei niitäkään voi tehdä.
     Raivailen kasvillisuutta venepukilta ja rakennan sen peräosaan pohjakehikkoa pressujen ja telineen kiinnitystä varten.  Eivätkä sitten pääse sivulliset työntämään kärryjä veneeni alle.  Metsän reunassa on pino lautatavaraa, josta saa hakea... minäkin sieltä muutaman jo otin.  Koolingeista pystytuet viritelmääni ja sitten vasara jo paukkui.  Suunnittelen nyt laittavani koolingit pystyyn keulaan ja perään ja sitten kurkihirreksi kevyempää tavaraa;  koolinkien nostelu sinne ylimmäksi on aina ollut vähän harmittavaa.  Uutta puutavaraa joudun ostamaan, mutta mitoitusta varten pitää veneen ensin olla telakalla.

     Olen jo muutamana päivänä vienyt pikkurepulla tavaraa veneeltä pois; tyhjennys on siis alkanut.  Päiväseltään olen veneessä elänyt; syönyt varastoja tyhjäksi ja yrittänyt keulassa nukkua päivälevot; vähän huonosti kylläkin.  Rannassa on ollut mukavaa; ulkoilun hurmaa vaikka välillä pienessä tihkussakin.  tämä on hyvää aikaa ja tykkään olostani.  Olennaisinta on tunnelmassa kai se, että saan nyt telakointisysteemiä parannettua, roinaa heitettyä veneestä pois ja tavarat järjestettyä talvivarastoon paremmin.  Näin ainakin on vakaa aikomus.

     Satamassa liikuntavirasto kiskoi lähes kuution painoisia betonipainoja savipohjasta, työlautta ulvotti moottoriaan välillä useitakin tunteja yhden painon kanssa, väänsi sitä eri kulmista...
Nyt on T-laituri, meidän keskimmäinen pois, oudon tyhjältä näyttää.  Uutta varmaan tuodaan pian paikalle.  Pari päivä sitten laitureissa oli enää 27 mastoa pystyssä.  Se on syksyä, mukavan touhun aikaa.  Tätä kirjoitettaessa aamulla klo 7.00  12.120.2012 on Helsingissä + 3.5 astetta.
Joku aamu voi olla vielä huurrettakin...    Teen nämä pari päivää ihan leppoisissa merkeissä veneen tyhjennystä ja telakoinnin valmistelua....   Ja heps ja hei!  Kuntokin on kohenemassa ja seuraavaksi alkavat sitten metsäretket...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...