Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

lauantai 22. syyskuuta 2012

Syysretki Kaunissaareen ja muuta veneilyä

18-20.9 olin Kaunissaaren satamassa ainoana ihmisenä.  Oli hyvin erikoinen tunnelma.
Toki yksi purjeveneen "raato" oli parkissa pilaamassa tunnelmaa.  Mutta omistajat olivat jo kuukauden olleet kaupungissa.  Pari moottorivenettä sittemmin tuli ja pari jäi satamaan kun lähdin torstaina pois.

Mennessä tiistaina oli tyyntä, Illalla ja yöllä tuuli satamassa hieman keikutti.  Keskiviikko oli läpeensä sateinen mutta torstai-aamuna oli kesäisen kirkasta.  Silloin vesi oli myös korkealla ja eteläisille kallioille oli vaikea päästä.  Myös osa laitureista oli poikki tulvan takia.  Olikohan se jotakin +47 cm?

Veneen moottoriin jouduin lisäämään hieman öljyä.  Toin myös kaikenlaista pientä tarviketta.  En vielä ajatelkaan kauden lopettamista.  Oleskelu saaressa oli aika miellyttävää, lämpötilat ovat vielä päivällä jotakin 13 astetta, yöt eivät olleet kohtuuttoman kolkkoja.
     Paluumatka torstaina oli aika ryskivä, vaikka tuulta ei ollut kuin 7 m Lo.

     Perjantaina vietin veneessä tunnelmallista aikaa, toin syksyn tarvikkeita, hoidin pilssipumpun reistailevat sähköjohdot yms.  Satoi hassusti vettä valkoisesta ohuesta pilvestä ja sisarvene kunnosti itseään aikaiseen nostoon.  Nautin veneessä olosta täysin siemauksin.  Tunnelmaa!   :)

RTM:n satamassa on tapahtumassa suuria:  lauantaina 22.9. on ensimmäinen veneiden nosto, sitä menen katsomaan ja auttamaan.  
T-laituri, meidän keskimmäinen tyhjennetään KOKONAAN korjaus varten.  Kaikki veneet siirtyvät viikonlopun aikana  juihin laitureihin.  T-laituri puretaan kai kokonaan ja tuodaan uusi tilalle. Mielenkiintoista.  Vaikkakin voi mennä ehkä kuukausia ennenkuin ryhtyvät töihin....

       Perjantaina olisin hyvin voinut mennä saareen; mutta justiinhan siellä olin.  Rannalla on nyt kiintoisampaa...   Kirjoitan tätä aamuhämärässä kuudesti lämmitetyn kahvin äärellä.  Kohta taas reppu selkään ja mennään.  Päälläni on toukokuun alusta lähtien ollut kalastusliivi, olisikohan aika jo vaihtaa retkitakkiin...   Liivissä on upeasti taskuja, siitä on vaikea luopua.  Kesä-aikaan se on ollut hieno asuste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...