Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

lauantai 15. syyskuuta 2012

Lisää lähtöjä ja rannalle jäämisiä

4.9 teimme kaksisteen kivan retken tyynelle ulapalle, kiertelimme saarien välissä ja vietimme sitten aikaa Malkasaaressa.  Siellä oli viitisen muuta porukkaa ainakin pikaisesti käymässä.  Todella rauhallista ja kivaa oli.

7.9. lähdin Kaunissaareen...  aika tyynessä kelissä.  Ja tulin pois maanantaina 10.9. suht lievässä tuulessa.  Viikonloppu oli osaltani varsin rauhallinen.  Pysyin paljolti erissa paikallisista tapahtumista. Oli vain paljon kirjoitettavaa, musiikki mielessä, ja jotain siltä alalta syntyikin.
     Kylmyys ehkä aivan hivenen verran vaivasi.. mutta ei minulla hätää ollut.  Tutut telttailijat olivat jo purkaneet kesämajojaan,  vuoroveneen kävijämäärä oli vähentymässä...Sunnuntai oli aika tyyni, 8 venettä taisi jäädä satamaan kun lähdin pois.

14.9. Perjantaina oli tarkoitus taas lähteä Kaunissaareen tutun synttäreitä viettämään.  Tuulilukemat kuitenkin olivat 11-17 välillä lounaista, joten jäimme rantaan.  Kiertelimme kauniita maisemia katsellen ja minä kuljin tennareilla hauskan matkan upottavilla pitkospuilla.  10 cm on aika mahdoton kahlaussyvyys...
Kuivatin sitten jalkoja veneellä ja vaihdoin uudet sukat.
     Rannalla vesi oli poikkeuksellisen korkealla... oliko se jotakin 37 cm.  Ja näyttää se käyneen 50 cm lähellä.  Sillähän ne pitkospuutkin olivat kellumassa...

       Sain myös ostettua veneelle 4 pientä kaasupulloa, joka tarkoittaa sitä, että syksyn ruokahuolto on turvattu.  Vein myös viisi kynttilää pimeitä syksyiltoja varten.  Kivalta tuntuu, kun tietää, että voi lämmittää ruokaa ja vettä lähes loputtomasti...   Mitähän seuraavaksi...  Kyllä tässä näitä hienoja päiviä vielä tulee.  Ja kerran tässä vielä purjeet nostetaan.
       Entä; saisinko hankittua pienen kupoliteltan, jolla tarkenisi syksypäivä saarissa.  Ja mitenkä pääsisi pienveneellä näihin mukaviin lähisaariin...   siinäpä kysymys.   Ja kohta pitää lähteä jos ostamaan hieman puutavaraa venepukkia varten..  Pitää rakentaa jotain tukevampaa veneen peräosan suojaksi, etteivät naapurit käytä sitä tienoota varastona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...