Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Veneen kevätkunnostus ja hienon hieno Arrakkipunssi.

Ensin pettymys; Arrakkipunssi on poistunut valikoimista, saatavilla on ruotsalainen korvike; Flaggpunsch.. en osaa sanoa siitä mitään, kun ei ole viinikorvaa.
   Tuuli painoi tänään pressua rajusti veneen laitaa vastaan, kun maalasin ensin primerit alaosaan ja sitten myrkkymaalit päälle.  Moottorin jäähdytin-aukon vedenottoon unohtui ilmastointiteipit; LOL!  Laiton pressun tueksi pari lautaa veneen parraslistaan nojaamaan.. maassa pressua oli pitämässä erilaista romu-rautatavaraa.  Yksinkertaisempi ratkaisu olisi ollut pistää pressut aidan toiselle puolelle, mutta minähän etsin mutkikkaita ratkaisuja.
   
     Minä inhoan itätuulta.  Erityisen paljon inhoan pitkäaikaista itätuulta telakalla.

Veneen vasen kylki on on valmis.. myrkkyväri pohjassa.  Ajatuksellisesti on ollut tavattoman vaikea siirtyä kohti veneilykautta.. tämä telakointi on ollut niin vahva, ja rankka.  Askel askelelta aivoihin tunkeutuu ajatus lähestyvästä vesillelaskusta.  Päätös siitä, että huomenna ensi töikseni otan pressut pois ja puran telineet, on jo melkoinen hyppy.  Kokonaisen huikea 1.5 päivää jää siis pakollisten töiden jälkeen melkein pakollisille töille.  On ollut kovaa, olen oppinut paljon ja tavallaan sekä minä että vene olemme kovassa kunnossa.
     Tuskin maltamme odottaa pääsyä laituriin pitkäaikaiseen lepoon.

Ja se hienonhieno arrakkipunssi.. Muistan, että joku blogaaja kirjoitti siitä..  Itse kirjoitin:
"Illalla hän lohduttautui hienoon tonttuviskiin"..  Etsin tuota blogitekstiä, Googletan.
..  turvautui hienonhienoon Arrakkipunssiin..
#ArrakkiPunssi ei enään valikoimissa. .. AAARGH! Flaggpunsch

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...