Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

lauantai 20. heinäkuuta 2013

Veneretki Kerhon saarimökin laituriin

Olin 11-15.7  torstai-maanantai taas saaressa, ja sehän ei enää ole Kaunissaari, vaan kerhomökin saari:  tämä, kuten muutkin  kertomukset on vähän jälkikäteen tehty, siitä pieni sekavuus...

Lähtisikö liikkeelle..Yöksi pohjoistuulta luvattu.. miettiessäni kävin Roihuvuoren ostarilta lisää muonaa ja emmin edelleen.. olisiko laiturissa tilaa?  Yksi sana ratkaisi.. mahdollisuus.  Jotain hyvää ja mukavaa voisi tavoittaa näin. Ja vain lähtemällä liikkeelle, ei paikalleen jääden.
     Merellä tuuli oli yllättävän heikko. Helppoa ja turvallista. Kerhon mökin laiturissa oli vain 2 moottorivenettä ja toisen kippari auttoi rantautumisessa.  Hienoa!  Sitten naatittiin; kaffeta, saunaa, merta, lintuja, veneiden bongausta. Vain yksi PV tuli illalla, eikä pohjoistuuli aamulla ollut kuin pari metriä.
     Popsuttelin kotoa tuotuja pottu-makaroni paistosta.  Seuraavana päivänä BlåBandin Carlike- valkosipulikastike avasi makujen taivaan. Pannulla oli porkkanaa ja edellispäiväisiä.
Aamuinen puikularuis juustolla ja makkaralla mustan kahvin kanssa oli sekin juhlaa. Tavallaan yksinkertaista muonaa, mutta kai ulkoilma sai sen niin hyvin maistumaan.  Vähäiset tuore-ruokani ilman jääkaappia: roileripyörykät ja puolikas lenkki kyllä pärjäävät pilssissä.  Olisihan mökissä tietenkin jääkaappi...  Kerman unohdin ostaa... ja olisin toki voinut tuoda mukaville saari-isännille munkit ja tuoreen lehden...

     Aamulla veneessä pari tuntia konetusta, oli DartEditorin päivitys ja kun mökin kuistille perustin lataamon ja nettikahvilan niin sitten alkoi typerä Windows tehdä super päivitystä.  Mutta kaunis luonto ja lintujen seuraaminen virkisti.  Pitkä päivä on täynnä hienoa olemista ja rentoja tapahtumia. On aikaa miettiä, ja täältä voisi jopa löytää itsensä...  On siis perjantai, sitä minun piti vartavasten kysyä G-talk viestillä kotoa: zmikä päobä nuy on ka monrdko?  En ihan heti saanut vastausta...

     Iltapäivällä PV toi kerholle mökki-tavaraa, jatkojohtoja ja työkaluja ja talous tavaroita.    Kannoimme tavarat ja sitten oli yhteinen kahvittelu mökin kuistilla ja pitkää juttelua.  Puoli neljältä ulapalla näkyy vain muutama pv häipymässä kaukaisuuteen.  Merkkasin Nexukselle muutamien laulujen sointukulkuja, sitä olisi syytä tehdä enemmnkin.
    Lauantaina kauppaveneen tulo viipyi, en käynyt siellä, juttelua, kalastusta, musiikki keskustelua.  Kuuma ja tyyni päivä. Aamulla häirittiin naapurin kakaroiden unia moottorisahalla klo 9.05. :) mitäs kukkuvat puoleenyöhön.
     .Paljon veneitä liikkeellä.  Illalla laiturissa 8 venettä!
SUNNUNTAI:  Aah, vasta yhdeksältä ylös, hyvää nörtti-aikaa mennyt hukkaan.  Ulappa mahdottoman tyyni, hiukan sinilevää rannalla.  Perjantain Hesari oli tarjolla...  Klapikoneen hydrauliikkaa äijät korjaavat, pari MV lähti pois, naapurit ui, sisar-veneen koira kastautui innoissaan, kuultiin upea pelastustsrina mereltä, Pihlajasaari-Harmaja-väliltä.  Sitten vaan istutaan laiturilla varjossa aaltoja kuunnellen.  Ilma ei hellerajoilla ollut missään vaiheessa, toki veneen sisällä oli kuumaa.
     Silmät alkaa olla lukemisesta aika rasittuneet. :(  Ja ääni on aika raspia.  Jätin pikku laitteet kuistin nurkkaan lattialle lastaukseen.. hidasta. Minulla pitäisi olla repussa 1.5 m jatkohonto kolmella tepselipaikalla.  Kirjoitin inspiroituneena käännöstä yhteen iskelmään.
KÄVIN UIMASSA. Ja pitkään ja kahteen kertaan. Putsasin veneen pohjaa minkä ylsin, aika siistiä siellä oli.  Virkisti tavattomasti.  Pesin myös pientä pyykkiä. Helteisen ilman pikamuonaksi sopi muussi ja viimeiset lihapullat. Kaksi isoa PV tä poistui, 3 MV:tä toi 3 kaveria, hauskaa kalja keskustelua grillillä.
   16.30 reppu selkään ja Netti-kahvila kuistille.  Aallot pauhasi, linnut laulaa, rastaat pyrähteleee pihalla, moottorivene rytkyttää Kuiva-Hevosen suunnassa.  Otan termoksesta kahvia ja Digestive keksejä.  Ilma on raikas, varjossa mukava istua.. vaikka peffa puuttuu.
Tarjosivat lättyjä :) saunassa kävin ja illalla soittelin grillillä.  Yöksi nousi LU-tuuli, joka jatkui aamullakin... jotakin 4m.  Laitoin herätyksen kello 6 ettei mee aamu hukkaan.
Jotakin muutakin tässä tapahtui, mutta en nyt muista.... Tämä Googlen muistilappuun kirjoittamani tekstikin oli hetken hukassa, joten postaus tulee vasta nyt.

Paluumatka sitten hieman kovenevassa länsituulessa eräänä aamuna varhain, vastaista ehkä 3-4 m.  Isntäperheen vene ohitti munut loppumetreillä ja he ehtivät laiturille avustamaan minua.  Veneeni kaipasi pientä huoltoa ja ISOA ruokatäydennystä.  
Mutta ensin olisi vuorossa Tall Ships Race 2013. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...