Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

perjantai 5. marraskuuta 2010

Tammisalon kanava, kaunis ja turvallinen väylä melojille




Roihuvuoren, Marjaniemen ja Tammisalon rannat ovat mahdottoman kauniita.  Erityisesti näin syksyllä siellä on lisäksi upea tilaisuus valokuvaamisen.  Nämä ovat suosittuja kävely- ja pyöräilyreittejä.  Meillekin kunnolliset kävelymaastot ovat hieno lisä tähän veneilyharrasteeseen.  Kun tulen jotakin asiaa veneelle hoitamaan, niin teemme usein pienen kävelyretken.  Ja nyt kun molemmilla on vihdoinkin omat kamerat, niin retket ovat todella antoisia.  
     Kanavan valmistumista oli aikoinaan upea seurata, eihän siitä ole montaakaan vuotta.  Äkkiä en edes muista, millainen se ennen oli!  Oho!   Pitäisi olla kuvia apuna.   Kanavan kivityö on hienoa, on ne tarkkaan ja taidolla sovitettu ja hienot istutukset siinä vierustalla.  Keväisin kanavan reunalla istuu usein pari mukavaa mummoa ongella.  Kanavansuun kummelin luona on myös hyvä kalapaikka.
Ja kesäisin näkyy yhtenään melojia; tästä pääsee vaikka Laajasalon ympäri melomaan.

Tällä kertaa kanavan vesi oli poikkeuksellisen korkealla.  Bussista myöhästyminen on hyvä syy tehdä pieni kävelyretki kanavan vartta myöten.

1 kommentti:

  1. Hienot on maisemat ja hyvät ulkoiluun. Kamera on oltava mukana. Tiiä mitä sitä löytää - lähikuvia - aihe kuin aihe on kuvaamisen arvoinen. Itelläni on aina taskussa tuo 'pieni-punanen' canon.
    Ulkoillaan ja kuvaillaan.

    VastaaPoista

kiruta tähä eres vähä...