Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

perjantai 4. helmikuuta 2011

Ladattavien käsilamppujen akkujen kestävyys on varsin huono.

Veneilijä ja retkeilijä tarvitsevat hyviä lamppuja.  Harmittaa, kun ne kesken kauden väsyvät.

No... toisaalta kaksi vuotta 18 € lampulle, onhan se toki jotakin.  Harmittaa vaan hyvää tavaraa heittää hukkaan pelkän korruptoituneen akun takia.  Kun venekerhossa kesällä tarkastettiin lamppuja, niin löytyi noin 6 toimimatonta.  Kutakuinkin kaikki, yövartijoiden erityisesti tarvitsemat lamput, olivat kypsyneet. Sama ilmiö paljastui minulle veneessä loppukesästä.
     Vähän niinkuin kettuuntuneena näihin kulutusyhteiskuntamme surkeisiin tuotteisiin, tyydyin saaressa syksyllä öljylamppuihin ja kynttilöihin.  Eikä vieläkään ole ollut kiirettä lamppukauppaan.  Oli sitten kyseessä Olssonilta ostettu lyhty tai Bilteman testivoittaja, niin joko oli akut lopussa, katkaisin rikki tai jotakin muuta jäynää.  Otsalamppu oli vielä ehjä, ja sellainen kolmivaloinen, tarralla kattoon liimattava myös toimi.   Mutta öljylamput olivat rautaa.  Ja paluu yksinkertaisiin asioihin oli se resepti, joka toimi.

Herättelin verkossa keskustelua asiasta ja mielenkiintoisia ja hyviä vastauksia löytyi.
 Googlen haku tästä aiheesta  "Käsilamppujen akut sippaa"   Näyttää, kuinka hauskasti eri foorumeissa siteerattiin kirjoitustani, ja kertoo myös, kuinka eri palveluista voi vastata tähän aiheeseen.

Keskustelu kokonaisuudessaan on osoitteessa:    sfnet.harrastus.veneet jne

Tärkeimmäksi anniksi keskustelusta jäi tieto, että siellä Pitäjänmäellä, liikenneympyrän lähellä on joku firma, joka myy riittävän hyviä pieniä akkuja, joiden vaihtaminen näihin lamppuihin nipinnapin kannattaa.  Kannattavuus-puolelle lasken minä senkin, että muovi-roskaa ei tarvitse heittää turhaan roskiin.

Ehkä minä vielä joskus ostan uudet pienet akut näihin, jos joskus osun sinne päin.  Ne ovat kohdat 48-50 meriturvallisuus-listassani.  Tehtävälistalla on myös selitysten kirjoittaminen valokuvakokoelman kuviin, noin 98.000 kpl.  Ehkä joka kymmenes pitäisi jollakin tavalla merkata.  Näistäkin lampuista otin vartavasten kuvan ja se piti laittaa postauksen yhteyteen, mutta niin vain  jäi se kuva löytymättä useista etsinnöistä huolimatta.
Laitan näihin teksteihin yhdysviivoja Googlen kääntäjää varten.  Ressukka ei osaa itse tavuttaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...