Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Vene telakointipukilla valmiina kevätremonttiin

Pressun painona minulla on koolinkeja, joista aikaisemmin oli tehty kaksi kolmijalkaa, jotka tukivat telakointisysteemin kurkihirtenä olevaa mastoa.  Niitä on 2-3 laidalla, ja ne on solmittu toisiinsa narulla, etteivät ne pääsisi hakkaamaan laitaa tuulessa.  Olen myös ripustanut ne varsin alas, taas siinä mielessä, ettei tuuli paisko niitä veneen kylkeä vasten.  Tästä seurasi sitten, että talvella ne jäivät lumen alle ja yhdessä vaiheessa kiristivät pressua pahasti.  Ensi talvena ne on laitettava 80-100 cm korkealle.
     Jonakin talvena on jopa 6 pressun kiinnitysreikää repeytynyt, tänä talvena ei yhtään.  Pikakonsti on laittaa kivi tai käpy pressun laidan sisään, kääriä pressu siihen mytyksi ja siihen naru ympärille, ei tarvitse rei'ittää pressua.  Ja on minulla varalla niitä muoviklipusuja, pressunkiinnikkeitä.
     Lunta tässä 10.4. otetussa kuvassa on vielä paljon, vaikei se siltä näytäkään, tuossa oli kovasti lapioimista, ennenkuin  pääsi kävelemään veneeseen.




























Veneen köli on noin 12 cm leveä, 3.5 m pitkä ja se lepää kahdella neljän tuuman parrulla.  Tuosta keulasta, poikkipuiden välistä puuttuu vielä yksi tukipalikka, jonka pitäisi tukea keulaa.  Tästä pääsee varsin siedettävissä oloissa pohjaa ja kylkeä työstämään.  Pressu on irti laidoista 15 cm, lepuuttajat siinä vielä hieman tukena.   Ja kuten näkyy, niin veneen alla on jo paljasta maata näkyvillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...