Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Ja nyt olen lievästi rasittunut matkavalmisteluista

En stressaantunut, enkä kiireinen.  Ei vaan jouda kunnolla syömään, kun on jo sännättävä johonkin suuntaan.  Mutta aina ehtii konettaa ja temppuilla blogien kanssa...  Ja yritän vielä saada järjestettyä asiat niin, että pystyn matkalta puhelimella päivittämään blogiin kuvia.

Eilen kävin viemässä kaverin veneseen repullisen tavaraa ja kassillisen ruokaa.  Makuupussi, lakanat, vaihtovaatteita yms.  Ja näin ensi kertaa tämän veneen, joka oli kaikinpuolin mukava ja kivantuntuinen.  Minun varustautumis-listaan jäi parisenkymmentä kohtaa tehtäväksi, ruokaa ja tarvikkeita.
Gastin pitäisi heti testata ankkurin laskemista ja opetella liikkuminen kannella... ne nyt jäivät siinä helteessä ja kiireessä tekemättä.  Mutta kolautin sentään pääni siihen kohtaan mihin vieraat tässä veneessä yleensäkin kolauttavat.  Ja tutustuin veneen tekniikkaan ja varusteisiin.

Tänään kävin omalta veneeltä hakemassa punkkipihdit, kameran toisen laturin, lierihatun ja pyykkipoikia.  Lisäksi kahdet shortsit, jotka varustelistastani puuttuivat!  Volttimittari on, sitä minun ei tarvi viedä, entäs yksi kattila lisää??   Otin myös tarkat valokuvat merikartoista koko itäiseltä Sumenlahdelta.  Pieni lisävarmistus siinä, että ne ovat sekä kameralla, että mini-tietokoneella.  Toin veneeltä myös turhat ruuat pois ja laitoin muutenkin sitä kuntoon tauon ajaksi.  Kerhomökin luona pieni palaveri; oli joku toinenkin lähdössä samaan suuntaan.  Otin valokuvan vartiovuorolistasta ja varavartijoiden yhteystiedoista.

Sitten vielä Anttilaan ostoksille; tyynyliinoja, vaihtovaatteita, jalkaraspi.  Kotona lisäsin listaani vielä kynsisakset, retkikirveen, puukon ja stidit.  Sillä me olemme nuotio-ihmisiä ja retkeilijöitä viimeisen päälle.  Neuvottelupuhelu; lähtö siirtyy tunnilla; huomisaamuna 10.00.  Minun ei tarvitse ostaa leipää, eikä säilykkeitä enempää; otan vain mitä kotona on.  Jääkaapin tila ja toiminta rajoitteinen.  Ekä hätää eikä kiirettä, minä otan virkistysjuomaa ja blogailen.  Kello on 17.00 ja illalla käyn vihannekset ja tuoreruuat ostamassa.  Tilkka kermaa myös.

Otanko Laptop 11" moni-tietokoneen mukaan?  Se merkitsisi käytännössä pikkurepun raahaamista koko tuon retken ajan.  Siinä on yksi ratkaistava kysymys.  Testaan nyt myös puhelimella blogaamista; nyt näyttää Android-puhelimien Blogger palikkaan tulleen parannus, että voin postittaa mihin blogiin vaan.  Ei hätää.  Aikaa 5+3 tuntia.  Siitä käytän puolet verkottamiseen, kuten veneilijän sopiikin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...