Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Tiedon lukeminen ja jakaminen merellä ZTE-Blade puhelimella


3G-verkko toimi kaikkialla, ainakin jotenkuten.  Reittimme; Vuosaari-Pihlajaluoto-Kaivokari-Kotkan Merihotelli - Lehmäsaari - Hamina - Suur-Pisi - Virojoki - Ulko-Tammio - Loviisa - Byö - Kaivokari kulki siis aikalailla rannikon tuntumassa.  Puhelimen käyttö edellytti lähes 3 tunnnin latausta päivittäin veneen 12 V akuista.  Merihotellissa sain ladattua puhelimen, miniläppärin ja mikä tärkeintä, kameran akun.  Käytin verkkoa ainakin 2 tuntia päivässä; aika noloa... näin hienona kesänä.   Twitter 40 %, Reader 40%, uutiset ja sää 10 %, Chat kotiin ja Gmail 10 %.  Yksi puhelu päivässä.  
     Haminassa, tai ainakin Kotkassa taisin saada kunnolla verkkovirtaa ja sain yöllä ladattua kaikki laitteet.  Olo oli hetken aikaa juhlava.  

Hitautta ja tahmeutta ilmeni ainakin Ulko-Tammiossa; ruutua ei meinannut millään saada vieritettyä, artikkeleita ei saanut jaettua, eikä Reader tajunnut, että olin jo lukenut ne.  
Google-Reader toimi lähes koko retken ajan omituisesti; jouduin lukemaan samat artikkelit useaan kertaan; ja huomasin sitten kotona, että ainakin 10 oli vieläkin lukematta.  Myös vene-blogin muutama artikkeli meni jakoon vasta nyt.  Blogger-ohjelma puhelimessa vaatii sen, että VERKKO on päällä.  Ohjelman on lisäksi annettava rauhassa julkaista postaus, ja sitten on vielä käytävä blogissa katsomassa, että onko se mennyt.  Vasta sitten kannattaa laittaa seuraava postaus.  Tekstiä voisin lähettää vaikka kuinka, mutta sen kirjoittaminen on puhelimella täyttä tuskaa.  GMailissa isotkin kuvat siirtyvät ongelmitta, joten tämä heikko kuvanlaatu on vain tämän ZTE:n blogger-ohjelman vika.  Tosin kuvanlaatu tässä puhelimessa on vaihdellut melkoisesti.  
    Verkottamisen tasoa voisi luonnehtia 90 %:ksi.  

Mini-Läppäriin minulla oli vain verkkovirta-laturi ja sen 5 tunnin akku-kestävyys heikkeni matkan aikana.  Tietsikka oli tärkeä siksi, että sain varmistettua valokuvat sinne, esim kameran katoamisen varalta.  Puolet seurueemme kameroista oli pois pelistä; toinen akun loppumisen takia ja toisessa oli kosteusvaurio.  Tietsikka oli hieman turha kapine; käytin sitä lopuksi vain ehkä muutaman tunnin ajan. 

Kameran kaksi akkua hiipuivat yhdessä vaiheessa pahasti; fiskarissa sain ladattua sitten toista Invertterillä ajon aikana.  Se on aika kätevä laite, ja halpakin.  Ehkä pitää hankkia sellainen Minnemaat-veneeseen.  

3125 ottamaani valokuvaa...  no, jaa.  Dokumenttia ja päiväkirjaa.  Tällä risalla, Canon ixus,  ei enää suurta taidetta tehdä.  Kunhan roiskitaan ja tulos sitten tarkistetaan kotona.  
ZTE-Blade näyttäisi pystyvän käsittelemään vain 303 valkokuvaa.  Enemmänkin voi toki ottaa, mutta ne eivät näy Galleriassa.  Se ei siis ole tietovarasto, vaan väliaikainen lähetystila.  Jouduin poistamaan siltä rajusti kuvia, jotta sain uusia lähetettyä blogiin tai kotiin.  

Tämä artikkeli on yhteinen Etanatikku, ja Minnemaat-blogeille.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...