Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Ranta ja telakka talven ja lumen kourissa

Hupsista, koko tammikuu meni kirjoittamatta blogiin, vaikkei ollut tarkoitus. Lumisia ja talvisia tarinoita on mielessä pyörinyt ja niitä on ollut kyllä tarkoitus blogiin laittaa. Rannassa on ollut pitkään todella talviset tunnelmat ja olen muutaman kerran kuukaudessa käynyt kävelyllä ja venettä katsomassa.

Lumen pudistelu lievästi kuopalle painuneen pressun päältä oli hauskaa ulkopuolelta tehtynä. Käytin jossain vaiheessa pitkää keppiä, välillä vaan kiskoin ja ravistelin pressua. Operaation lopuksi vene oli puhdas ja minä luminen. Veneen ympärille on nyt jo kertynyt lunta senverran, ettei siinä enää ole kiva kävellä. Pudistelen lumet siis pressun sisäpuolelta; kierrän hytin ahtaasti luikerrellen etukannelle ja tönin pressua kunnes lumet putoavat. Vain kurkihirren päälle jää pienet pahkurat lunta.

Hieman huurteinen tunnelma pressun alla on, samoin hytin katossa hieman huurretta. Laidat ovat irti, sieltä ilma kiertää, mutta pidän pressun päitä kiinni, ettei sieltä tupruta lunta. Hieman huono tuo ilmankierto voi siis olla. Kuivapallo kököttää moottoritilassa, ensi kertaa. II- akku näyttää olevan sökö, kuten syksyllä oletinkin. Muita latasin viimeksi 90 minuuttia, olivat hyvässä kunnossa. Ja tuttuja, mukavia ihmisiä olen rannalla tavannut. Hiihtäjiä ja pilkkijöitä oli myös liikkeellä jonkun verran. Jää oli 40 cm paksua, mutta kerroksellista. Konelatuja ei vielä ole tehty itäsuunnalle, mutta esim. Laajasalon sillan alta, pahasta paikasta, oli kuulemma menty koneella. Outoa.

Ja lintusaaren tienoota rakennetaan, kävelysilta, ulkoilureitin siirto ja nyt lisäksi vielä viemärin korjaus. Sen putki on ihmeesti aivan lintusaren vieressä. Mitähän kaikkea sieltä mereen tulee? Mustapuron tietyt kohdat ovat sulina, virtaus oli hyvä, mutta sorsat ovat muualla pullavatien ääressä. Lunta on ehkä vain puolet siitä, mitä viime vuonna, ja se on varsin höttöistä. Veneremonttia en vielä ole ruvennut valmistelemaan, olen niin kiinni tietokone ja ohjelmointi-touhuissa. Mutta kyllä minä tänä keväänä teen valmistelut paremmin; tästä tulee hieno ja leppoisa kevät. Ja tunnen olevani aika hyvässä fyysisessä kunnossa, joten kevätkunnostus sujunee hyvin.

Ranta ja vene on näin hiljaisenakin aikana tarjonnut minulle mukavan ja normaalista arjesta poikkeavan lepopaikan. Talvesta nautitaan ja kevättä odotellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...