Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

torstai 31. toukokuuta 2012

Vesillelasku ja oleskelua varustelulaiturissa

Kevätkunnostuksen viimeinen viikko meni lakkauksissa, pohjan maalaamisessa ja uusittavien puuosien sovittamisessa.  En koko aikana pitänyt minkäänlaista listaa tai kirjanpitoa töistä, siksipä viimeisenä päivänä vielä nostopäivän aamuna tein eräitä tärkeitä asioita, moottoriin, sähköön ja potkuriakseliin liityen aivan viime tingassa.  Vasemman puolen törmäyslistan kiinnitys jäi lämpimämpiin päiviin.  Olen nyt tavallaan puoliksi 'töissä', tietotekniikka vie valtavasti aikaa ja energiaa.

Lasku veteen 19.5. meni uusien telakkamestareiden hoivissa ongelmitta ja aluksi hinasin ja soudin veneen vain lähimpään vieraaseen aisapaikkaan.  Moottori ei käynnistynyt... Hups.. Joutuuko sitä nyt ihmettelemään...  Ei, vain solenoidin johto oli irronnut.  Ajoin glygolit moottorin sisältä ämpäriin ja hoidin ne maihin.  

Venekerhon kahvitarjoilussa oli seurallista, hienoja lohi-leipiä, grillimakkaraa ja mustaa kahvia pahvimukeissa.  Ja paljon mukavaa juttelua tuttujen kanssa.  Sillä tämä touhu on todellakin kovin juttelevaista.  Palosammuttimen tarkastuskin meni sujuvasti, kun firmalla oli 2 tarkastajaa.  Ajoin veneen omaan paalupaikkaan, matkalla pääsin vieläpä hinaamaan hieman toista veneilijää.  220 metriä ajoa.  

Maston nosto 29.9.  Kovin oli masto koivun siitepölyn peitossa, ensimmäisen kerran joutui oikein puhdistamaan sen.  Windexin ruuvi oli... jossakin  (löytyi myöhemmin tuulilasin edestä) ja ankkurivalo pois.  Sen sähköistukka lamppuun on murtunut, uuden saa kuulemma VV:stä lauttasaaaresta 10 Eurolla.  Se tietää taas matkantekoa....   Ystävällinen veneilijä T tuli auttamaan maston kanssa ja laituriin paluussa.  

Pentterissä päätin siirtää 5 litran vesikanisterit avotilan penkkien alle, ne ovat siinä koko ajan hankalasti viemässä tilaa, pidän pentterissä vain ne 2-litraiset.   Tuo keittiön kohta on sellainen, missä on oltava järjestys.  Ja järjestys on:  tilaa.  Pieni Camping-kaasupullo oli ollut talven yli veneessä !!! ja loppui pian.  Uuden etsiminen teetti työtä; varmaan paloturvallisuus syistä liikkeet eivät halua niitä pitää..  Jouduin maksamaan yhdestä 4.60 €.   Pentteripumpun asennus sujui kerrankin nopeasti ja ilman vuotoja; letkun ilmaaminen oli ainoa, joka teetti työtä.  Keksin myös jättää letkusta kierroksen keulan lattialuukun kohdalle; siinä pidetään ruokavarastoa ja ehkäpä vesi hieman viilentää sitä...    

Tavaroita roudaan tasaiseen tahtiin, pieniä määriä kerrallaan.  Koko sisustan kävin läpi märällä talouspaperilla ja kuivasin sitten.  Kitara ja harmonikka ovat jo veneellä, ja iso kasa nuotteja ja sanoja on kuivumassa erään pienen vahingon jäljiltä.    Toisen akun uusin, 82 Ah.  Akkujen johdot olisi kyllä syytä myös uusia...  Telakkapukkia myös muotoilin sahalla ja viilalla ystävällisemmin veneen kylkiin sopivaksi.  Ja tietenkin seuraan telakalla hienon SAGA-veneen taidokasta kunnostusta. 

Eikä ole merelle mitään ihmeempää kiirettä; näkee tätä rannaltakin.  Mennään sitten kaikessa rauhassa, kun sen aika on.  Ehkä aluksi pari pientä keikkaa ja sitten Saareen muutamaksi päiväksi.  Elikkä nyt vietetään leppoisaa aikaa varustelulaiturissa.  Joku ajatus vielä oli... lisään sen tähän kohta....  Niin! se oli nämä esikilkutetut nostimet.   Hienoa idea, ei tarvitsi kuunnella omien nostintensa melua.
Tuota ideaa kannattaa jakaa muillekin.   

1 kommentti:

  1. Paljon hommaa veneen kanssa. Mieheni on ollut aina purjeveneistä kinnostunut, mehän asumme 600 mm merestä ja sitten on kesäsaari. Nyt meillä on helppohoitoinen Stortriss (n 5 m pitkä) sitä kun mieheni voi käyttää myös yksin ja se on helppokäyttöinen myös moottriveneenä. Tänä kesänä se on kuitenkin telakalla, muuten se on ympäri vuodet vedessä. Jäitä kun täällä ei ole ollut.
    Jatta

    VastaaPoista

kiruta tähä eres vähä...