Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

torstai 7. kesäkuuta 2012

Pukkitalkoot, eli: Santa Claus Workshop in Harbour

Satamaan tuli jätelava ja sinne kerättiin kaikki roju; lahonneet venepukit, kuormalavat, kasvijätteet, maailipurkit, vanhat pressut yms.  Hommassa olisi pitänyt olla lavamestari, joka olisi esim. pilkkonut tikapuut ja pinonnut kuormalavat limittäin ja muutenkin pitänyt järjestystä.  Nyt ne tuli heitettyä sikinsokin, jolloin lopussa piti jo hieman survoa sinne sekaan.  Pari isoa tynnyriäkin siellä oli.

Minä siivosin omana osuutenani uuden venepaikkani ympäristöä.  Hennoin sentään heittää joitakin lautoja pois, enimmäkseen raivasin kasvillisuutta.

Sitten oli limpsaa ja makkaraa, oluttakin hieman vain.  Ja paljon keskustelua ja mukavia juttuja.
Telakkamestarit neuvottelivat kentälle jäävien veneiden sijoittamisesta hetkeksi aitaukseen.

Veneelle tein nyt vihdoinkin ensimmäisen kirjallisen työn, liittyen tähän kevätremonttiin.  Tehtävälista kunnostuksista.  30 kohtaa, joka varmaan laajenee vielä 20 kohdalla.  Pystyn vähän hahmottamaan urakkaa ja saan ehkä itseni patistettua reippaampaan työhön.  Yliruksaaminen ehkä kannustaa.
Vien veneestä remonttiin liittyviä tarvikkeita pukille tai kaappiin.  Mutta huomasin myös, että työhaalareita oikeastaan tarvitsisi.  Arkivaatteet tahtoo liikaa sotkeentua.

Minä tarvitsisin nyt kovasti muutaman peräkkäisen aurinkoisen päivän tuon paapuurin laidan törmäyslistan ja uusimien puuosien viimeistelyyn.  Ei näytä tulevan ihan heti...

Yksi sisarvene on kohta laittamassa mastoa, ehkä menen katsomaan; kaveri on tosin niin pätevä, ettei paljoa apua tarvitse.

Ja Google kääntäjä ei oikein ymmärrä sanaa Pukki, veneilyterminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...