Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

lauantai 30. kesäkuuta 2012

Kustavista saariston kautta Ahvenanmaalle ja Maarianhaminaan

Kustavissa olimme yötä vielä Lootholman lerintä-alueella.  Se on iso, luonnonkaunis, monia kivoja yllätyksiä sisältävä paikka. Kustavin keskustaan pääsimme veneillä asioimaan pieniä vesistöjä pitkin.
Seuraavana aamuna lähdimme etelä / lounaan suuntaan, Iniö jäi oikealle ja Keistiön eteläpuolelta mentiin.   Tuuli alkoi olla niin kenkkua, että jäimme yöksi erään saaren rantaan.  Pientä manevöröintiä rantautumisten ja köysien kanssa; Ankkurit pitivät suht hyvin.  Punkkivaaran (?) takia emme paljoakaan hyppineet saaressa.
  Seuraavana päivänä länteen; tuuli oli jo rauhoittunut.  Kumlingen pohjoispuolelta, pitkää selkää ja sitten poikkesimme Bomarsundin linnoitusta ja museota katsomaan.  Kuulimme luennon ja olimme ihan vaikuttuneita tämän linnoitus-järjestelmän koosta. Jospa olisivat olleet valmiina, niin olisi tappelusta tullut mahdottoman komea... :)
     Kastelholman linnasta ja eritoten ulkomuseosta olimme vaikuttuneita.  Sataman kolme laituria olivat kivalla paikalla, upea golf-kenttä salmen toisella puolella.

     Sitten kolkuttelimme Maarianhaminaan.  Kolkutteluksi se nimittäin meni, sillä MV:stä hajosi motin toinen takakannake.  Siihen apua pieneltä telakalta, ei onnistunut.  Pojat nostelivat moottoria ja irroittivat rikkoontuneen osan, ja uusi tilattiin Turusta, Ma- tai Ti saattaa tulla.  Asentamisen pitäisi onnistua ja Rihtauksen...      Tämän tapahtuman ansiosta ehdin nyt tutustua kaupunkiin todella hyvin.
Maarianhamina nimittäin on todella näkemisen arvoinen paikka.

     Minä itse olen aikalailla mukautunut tähän merielämään, naama on paahtunut mustaksi kuin murjaanilla, mutta muu kroppa varmaan kalpea..   Tietotekniikka on pelannut, AlandNet in pudotin, kun satamassa on ilmainen WiFi.  Tätä kirjoitan nyt lauantaina 30.6. kesäkuun viimeisenä päivänä.  Puhelimen verkkolaturin pieni liitin vähän hajosi, mutta näyttää se toimivan.  Eilen tein suururakan lukemalla 350 syötettä ja tänään saan kelattua sähköpostit ja upean Google+ palvelun.
    Eckerölinjan lippujen tilaus ei onnistunut,, vaan pitää kävellä toimistoon.

     Se on kesää, ja tämä on kaikkinensa mahtavaa.  Ihmiset ovat reippaita, huumorintajuisia ja hyvällä tuulella.  Monta päivää ja hienoja hetkiä vielä edessä.  Ja kaupunki on hieno.  Kävimme eilen vilkaisemassa ulkoapäin Pommer-laivaa.  Mielestäni siinä on Fregattitakilointi, vaikka parkkilaivaksi sitä kai kutsutaan?  Ulkona vihmoo nyt kova eteläinen tuuli joka pyyhkii kosteana läpi koko tämän ruutukaavaisen kaupungin.  Katsotaanpas, missä vaiheessa pääsen upeata kävelykatua ja kaupungin etelä osaa katsomaan.  Ja onhan täällä jonkinlainen Sight-Seeing kulkuneuvo...
.

2 kommenttia:

  1. Milloin saamme lukea retken seuraavan osan? Tarinan alku oli niin mukava, että jatkoa tässä odotellaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvät hyssykät! Joku siis lukee tätä blogia :) Tavatonta! Sain just veneen siivottua ja hämähäkit häädettyä. Istun kajuutassa... öö.. joku öö... juoma tuossa edessä. Ryhdyn heti kirjoittamaan. Se on Maarianhaminaa, joka on todella kokemisen arvoinen kaupunki... 40 minuuttia, niin juttu tulee.

      Poista

kiruta tähä eres vähä...