Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

lauantai 26. tammikuuta 2013

Telakalla käyntejä Joulu- tammikuussa ja akkujen latausta.

Tarkastan Google+ kansiooni automaatttisesti lähetetyistä kuvista, koska oikein olenkaan käynyt rannalla..  ja näinhän se on mennyt.

10 Joulukuuta edellinen käynti, silloin oli aika lumista, 4 kuvaa, kännykkäkameralla kaikki.

17. Joulukuuta maanantai: Kanavassa oli hieman sulaa, toisen Marina-75 veneen pressu oli pudonnut pois, lunta sivukannella, hieman surullista, mutta omistaja oli sitten pian korjannut sen.
Kävelyä, ei akkujen latausta siinä kiireessä.  Ranta on aika hyvin putsattu että autoillakin pääsee liikkumaan.

26. Joulukuuta keskiviikko: 7 kuvaa kännykällä; lunta aika paljon, oman veneen pressulla idänpuolella oli tuuli kerryttänyt raskaat paakut, poistin ne ja pienensin hankia ympärillä.

14. Tammikuuta maanantaina 13 kuvaa:  4 tuntia, viritin muistaakseni toisen sähköjohdon 12 metrin päähän sähkökaapille, varovasti sai kävellä aidan viertä veneiden keulojen editse.  5 venettä taitaa siinä välissä olla...   Sain 1 ja 2 akkua ladattua, ne olivatkin yllättävän hyvässä kunnossa.  Pakkanen taisi olla jotakin 6 astetta.  3-akku olisi kaikkein eniten tarvinnut latausta, mutta sen latasin viimeiseksi. Kun sitten palasin katsomaan tunnin päästä, niin lataus olikin pudonnut 1.8 Ah:sta nollaan..   Häh ja no voi...?   Oliko se ladannut ollenkaan.   Vihreätä akun tarkistusluukku kuitenkin näytti koko ajan...

      Veneessä oli koko ajan mukava olla pressun alla.. tunnelmallista.  Istuin siellä välillä mitään tekemättä, ajatuksia tyhjentäen ja tilanteesta nauttien.  Tämä on minulle erittäin tärkeä olotila, ilman tätä elämä olisi aika vaikeata.  Tämähän on toinen ja kolmas koti.  3 hiirenloukkua on ollut pyynnissä mutta ihan tyhjinä ne aina on.  Ehkä se on sattumaa tai sen ansiota, että vältän visusti syömästä eväitä veneessä enkä jätä sinne mitään hiiriä kiinnostavaa.  Lumien pudottelussa oli tietenkin oma hommansa, pressu oli painunut hieman vaarallisesti.  Minullahan ei tänä vuonna ole poikkilautoja kurkihirren ja laitojen välissä.

     Kävelyä rannalla, lepoa vartiokopissa, lukemista ja eväät termospullosta.  Terveyttä, virkistystä, juttelua satunnaisten kävijöiden kanssa.. sitä se. Liikuntaviraston väki hoiteli ponttoonilaituria joka oli kai taas saanut vettä sisäänsä ja joku eksynyt turisti kyseli siis kuukausi aiemmin pudottamaansa avain..
     Hieman hämäävä tuntu:  jonnekin minä jo kirjoitin tästäkin jutusta...

Tiistaina 22.1.2013  telakalla venettä hoivaamassa.  3.5 tuntia rannassa.  18 kuvaa kännykällä.
Sähkön toimivuus on aina kriittinen kysymys: siinä on monta pullonkaulaa ja vikamahdollisuutta.  Jos siinä on vikaa, niin pitää ryhtyä monimutkaisiin korjaustoimiin pakkasessa.  Nyt akut lähtivät hienosti lataukseen: olin tuonut autosta toisen laturin, joten sain kaikkiin kolmeen akkuun latinkia samaan aikaan.  Hieman irtolunta pressuilla, nyt en lähtenyt edes kahlailemaan veneen kyljille.
     Eväinä vartiokopissa termoksesta vettä ja kuppiin murukahvia ja ruuaksi tukevia voileipiä ja pikapuuroa.  Margariinia piti olla mukana mutta unohtui.. se olisi sellaista pakkasmuonaa..

     Luin myös hienoa kirjaa:  Snadi Blosis.  Meripelastusseuran historia. Hyviä tarinoitakin. Ja ainahan rannassa käydessä selaan verkkoa puhelimella tunnin verran.  Tietokonekin oli tällä kertaa mukana. Vene on kannelta ja sisältä aika siistissä kunnossa, romua ei ole oikeastaan lainkaan.  Otsalamppu minun pitäisi aina ottaa mukaan, onneksi veneessä oli nyt pieni taskulamppu, jonka valossa sain akkujen latausjohdot pääkytkimeen kiinni.  Hieman kävelyä rannalla ja uusitun T-laiturin kärkeen.
      Kolmelta kotiin lähtiessä taivas oli tunnelmallisen sininen, rannan lumiset veneet pohja ylös siinä kevättä odottamassa.  Tässä nämä kiireiset terveiset.  Minulla on ajatuksissa ryhtyä puuhaamaan sitä: "100 asiaa, joiden tekeminen nyt, helpottaa ratkaisevasti kevätkunnostusta".  Ans kattoo.
      Luppoajan kultaiset hetket ovat myös tärkeitä.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...