Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Akkujen latausta, lumien putsausta ja oleskelua rannalla


6.2. Keskiviikkona kävin rannalla, akkujen latausta, lumien putsaus pressulta ja ukkojen kanssa hauskaa turisemista vartiokopissa.  Näitä käyntejä opn nyt hieman jälkeenpäin vaikea kartoittaa: Saunalahden ADSL kaapeliverkko on tavattoman hidas, pääsee välillä kolmasosaan nettitikun nopeudesta, valitin siitä kymmenisen päivää sitten, mutta mitään ei ole tapahtunut, tilanne ollut jo pari kuukautta, mutta ei kertakaikkiaan jaksa rähjätä sen kanssa.. toisessa koneessa on nettitikku, ja käytettävissä vielä TV-kaapelien kautta tuleva DNA-Welho-Elämä-Vaikeaa-Yhteys.. Kulut meillä taitaa olla jo 45 € kuussa, mikä on kolminkertainen verrattuna 3 vuoden takaiseen aloitukseen.
     Kännykässä on nyt joku säätö päällä, se ei lähetä kuvia suoraan verkkoon, tuosta 6.2. käynnistä minulla on näkyvissä nyt vain yksi kuva... Yritä siinä siten kirjoittaa tekemisistä... Olen renkannut kännykän valikoita.. kun otin kerran sen suoran lähettämisen pois, niin heti tuli ongelmia.       Jotkut voivat pelästyäkin tätä suoraa lähettämistä suljettuun verkko-albumiin, mutta on se vaan kätevä.
     No.. siis akut sain ladattua, lunta paljon, oikeaa talven tuntua, rannalla pääsi liikkumaan hyvin ja ukot olivat juttutuulella.  Ja yritän tehdä listaa, mitä kaikkea voisi etukäteen tehdä veneen kevätkunnostuksen valmistelemiseksi, mutta ei vaan millään tule mieleen...   Kyllä sitten keväällä huomaa, että:   "tuonkin olisi voinut tehdä etukäteen..".

     20.2. keskiviikkona.  Näytän käyneen myös rannassa... 12.30 otin tutun suokuvan, lumista oli, ja 16.20 otin laiturin päästä kuvia...  Neljä tuntia terveellistä ulkoilu-aikaa siis ja hermolepoa.

Lunta pressun päällä vain vähän, mutta edestä vasemmalta lumikasat painoivat pressun alalievettä pahasti.. siinä piti oikein lapiolla tehdä töitä... Alempana lumi oli pahasti paakkuuntunutta ja hieman mietin, kun siinä veneen rungon vieressä seisoin.. jos tuosta kasat vierisivät jalan päälle..  No sain lumia työnnettyä sivummalle..  Ensi talvena pitää jollakin kepillä tukea pressun reunaa 30 cm ylemmäksi... kurkihirttä on paljon hankalampi kohottaa.
     Latasin akkua... kai ainakin 3.sta. Mittari oli mukana, kunnossa näyttivät olevan eikä hiirenloukuissakaan ollut kävijöitä. Veneiden välissä kävely oli hieman seikkailullista, korkea kinos välillä upotti ja sortui.
     Kopissa kävin istumassa ja juttelemassa äijien kanssa ja siellä kuulin suru-uutisen: Jette, kaunis sinisävyinen iso troolari oli uponnut laituriinsa Herttoniemeen... ilman glygolia ollut merivesiputki oli kai haljennut uusien omistajien huolimattomuuden tähden. Siinä se makaa jäissä, keula ja koppi ovat vielä pinnalla, Nostamaan päästään kai pussien avulla joskus pääsiäisen kieppeillä kun naapuriveneet ovat poissa.   Tulivat siinä muutkin rannan ja venekerhon asiat perättyä, tietotekniikan ihmeet juteltua ja tavattua tuttuja joita ei ollut kuukausiin nähnyt.
     Uusittu T-laituri oli jo saanut aisat.. loppupäähän tulee tolpat.  Ranta näytti olevan hyvässä kunnossa, valmistautumassa kevääseen.  Venekerho oli valinnut uuden saari-isännän.

     Tätä nyt kirjoittaessani 4.3 on taas lunta tullut.. pitäisi mennä pistäytymään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...