Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

torstai 4. huhtikuuta 2013

Kevään pikamuonaa tietotekniikkaa harrastavalle telakkaduunarille.

Taas on tulossa se kuukausi, jonka tahtoisi olevan tuplasti pidempi; pitäisi ehtiä lukemaan kaikki verkosta tuleva materiaali ja myös tekemään veneen kevätkunnostus;  Sehän onnistuu, kun syödään vain mättöruokaa.. sellaista joka valmistuu nopeasti ja jonka voi kauhoa suuhunsa uutisia lukiessaan.
     Käytetään kertakäyttöisiä astioita, Valmistamiseen alumiinifolioita, juomana paljon kotikaljaa, piimää ja tiivistemehua.  Leivän teko vie liikaa aikaa, pannulla tai kerhomökin mikrossa voi lämmittää jotakin.  Ruuat ostetaan kaupasta ohijuostessa, mätetään reppuun ja veneellä muovilaatikkoon.  Vettä termospullossa...
     Menuvaihtoehtoja on useita.. kaikki ne muodostuvat sattumanvaraisesti viiden minuutin pikajuoksulla kaupan tiskien kautta, tai kirjoittamalla ne vartissa tähän blogitekstiin:

Menu 1. Nakkikioski.   Kaalipurjo-salaatti, lihapiirakat, nakit, Kartanon salaatinkastike, jugurtti, margariini ja maksalaatikko.      Kotona Puuro, illalla hernekeitto parsalla, porkkanalla ja makkaralla.

Menu 2. välimerellinen:   Pizzaa, joku salaattirasia, feta-juustoa, pepperoni, oliivit.

Menu 3. Isoäidiltä;    Kananpyörykät & kermaperunalaatikko. Sämpylöitä, kallkunaleike.
Kotona:   Äääh.. ei oo mitään, pitää käväistä kaupassa.

Menu 4. Ääh nyt jotain vaihtelua hei!!   Kaalilaatikko, margariinia hilloa,

Menu 5. Pakollinen kala..   Tonnikalapurkit, Feta-salaatti  Karjalanpiirakat...
Käväisen kotimatkalla Kurvissa pizzalla..  Yksi iso olut.  Ja hups.. toinenkin... ja...

Menu 6.  Äääh.kiire! Kiire!   Nuudeli - lihapullasäilyke mössönä kattilassa.
Kotona iso savusiika..  tietsikan näppis sotkeutuu rasvajälkiin.. :(

Menut 7-9. Rantakaiteella istuen: Makkarasoppa termospullosta.  Isoon kattilaan tehty valtavan iso sipulinen makkarasoppa.. viikon melkein ainoa itse tehty ruoka.  Riittää kolmeksi päiväksi.

Menu 10.  Kaalikääryleet ja perunat? mikrossa.   Illalla Stroganoff & Muussi.
Ruuan pitää olla nyt vahvaa; ryynimakkaroita, jauhelihaa, stroganoffia...
Karjalanpiirakoita täytyy saada lisää, ja leikkeitä päälle...

Menu 11. Gourmet :)   Kana-riisi ateria, valmisruokaa..  Hilloa ja pieniä lihapiirakoita.
Äääh, tylsää muonaa, bussi-metrolla Kurviin syömään kunnollista ruokaa Kinaporin PK.

Menu 12.  Viikon supermättö:  Lihapiirakat joiden sisään survotaan nakinpaloja ja kurkku-sipulisosetta.  Runsaasti salaattikastiketta.  Jokainen lipulla pakattu muovipussiin.. kauhea sotku tulossa...   Vielä silakkalaatikkoa.

Ja sitten sama uudestaan.. sattumanvaraisesti vaihdellen... Nakit ja ranskalaiset olis kiva... Kebab riisillä ja ranskalaisilla.. ahh ne herkulliset vihannekset...

Tuore-ruokana aina:  tomaattia, purjoa, kurkkua, jäävuorisalaattia.. tupla-annokset.

Ehdottomasti vältettäviä!!  Tiskaaminen, so. astioiden sotkeminen.  Ruokaan katsominen; silmät tietsikassa, poika!!  Ruuan valmistus.. Täysin turha välivaihe.   Keskustelu perheenjäsenten kanssa.. hyvin rajoitettua;   Yrhm!!  Yyyhhh.   ääähhr..  Roskat? Miks just nyt?   Siivous?  Taasko??

Sovelias astia; soikea lautanen josta voi haarukalla kauhoa palat suuhunsa, ja sopivaa luettavaa:  Dart ohjelmoinnin viimeisimpiä video-vinkkejä:  http://www.dartlang.org/dart-tips/
Vau, tämä on kultaista ja juhlavaa aikaa!!   Nyt mennään lujaa.. :)

Periaate varmaan kävi selväksi: Jääkaapissa yksi täysi hylly mättöruokaa, siiitä otetaan reppuun.  Kaupassa käydessä ostetaan kaikkea mahdollista niin paljon kuin vain jaksaa kantaa.. Joka lajin laatikkoa ja valmis-salaattia yms.  Valmistus mikro-uunissa kerhomökillä aiheuttaa kiusallisen 5 min. viivästyksen... :)    Jossain vaiheessa otan veneellä kättöön pienen kaasupullon...

Ai niin.. ja kävimme eilen, 3.4.  rannalla.. lapioin tutun istumapaikan vapaaksi lumesta ohikulkijoita varten, siell nyt kelpaa istua kaiteella ilman että peppu kastuu.. jäälakeutta katsomassa.  Kaveri teki pienen puron, josta kerhomökin edestä sulamisvedet pääsevät valumaan mereen...  Se on kevättä.
.

1 kommentti:

  1. Ou jees! Näin se talvi taas meni ja selätettiin. Jäät hupenee ja venhot haluaa vesille.
    Vuorovenekin Kaunissaareen alkaa jo helatorstaina, jee!
    Tapaamisiin jollain rannalla:)

    VastaaPoista

kiruta tähä eres vähä...