Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

maanantai 29. huhtikuuta 2013

Veneen kevätremontti: Ota rennosti ja säästä paniikki viime hetkeen..

Se on nyt ollut sellaista hiljaista nyreksimistä.. olen saanut aikaan paljon vähemmän, kuin mitä etukäteen kuvittelin..  Työ ei ole oikein maistanut, kun perusasiat eivät ole olleet kunnossa, ja aluksi oli lunta ja kosteutta liikaa..
     Rakensin oikealle kyljelle käyntisillan, mistä pääsen parraslistaa työstämään ja veneen perään isosn työtason, mistä pystyn paapuurin puoleista reunalistaa ja kaidetta työstämään.  Sitten se on ollut lakanpoistoa, hiomista ja lämpöpuhallista.
      Kun joka päivä tekee vähän niin saa viikossa paljon aikaan.. kuuli sivusta..    Kuunneltavaa on paljon, sillä kerhomökki on lähellä ja pressun alle kantautuvat kaikki ohikulkijoiden äänet.

     En ole tehnyt mitään työlistaa, enkä aikataulua..  Matkalla en edes mieti, mihin työhön kunakin päivänä tarttuu..  se näyttää olevan aika sattumanvaraista.  Lämpötila pressun alla on kohonnut jo 11 asteeseen, että sen puolesta lakkauskin olisi ollut mahdollista.
     Pohjan rapsutus kaksi tuntia kerrallaan on lievästi rankkaa, kättä joutuu käyttämään rysty puolelta.  Mutta se siis tehdään irvistelemättä.. seuraavana päivänä sen kropassaan tuntee.  Vielä en ole mukautunut työn rytmiin, vaikka olen varmaan 12 päivää a' 2-4 tuntia puuhaillut.  Remontin loppu puolella olen varmaan aika hyvässä fyysisessä kunnossa.  Se, että käytän ravintona aika paljon rasvaa ja sokeria, tekee välillä olon aika tokkuraiseksi.. Mutta energiaa tarvitsee.

     Siis perusasioiden laittaminen kuntoon, kiireettömyys ja hiljaiselo ovat nyt teemoina.  Sitä sen pitäisi sitten vesilläkin olla.  Silloin asiat ovat mallillaan.
     Jäähyhmää lahden pohjukassa on vielä hiukan, vesillä alta 30 venettä, yksi masto pystyssä eikä Ramsinsalmesta ole vielä yksikään vene mennyt.  Puotilan suuntaan jää taitaa olla paksumpaa.  Vartiosaaren pohjoispuolisesta pikkusaaresta kävelivät mantereelle vielä noin viikko sitten.  Seuraavana päivänä tekivät saman matkan jo veneellä... On se vaan komeata.

     Tänään edessä käynti lautakaupassa, jahka Ubuntu  13.04 on päivittynyt HP:lle.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...