Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

maanantai 25. marraskuuta 2013

Syksy män, kesä ol, ja talvi on tulossa. Vene telakalla talvea odottamassa.

Laskin siis maston, siitä piti kyllä kirjoittaa.. Sitten viikko laiturissa, nyt hienolla ja mukavalla aisapaikalla.  Nostin veneen, siitäkin oli tarkoitus kirjoittaa.. hyvin hätäisesti ja pienellä valnistelulla se nousi..  Laiskottelin lopun päivää ja juttelin ihmisten kanssa.  Syystyöt tein siinä hiljalleen kuukauden kuluessa.  Mitäpä niistä, tuttuun tahtiin.
     Veneen pohjaa olin tarkoitus raaputtaa, mutta muut hommat, etupäässä kotiremontti, painoivat päälle.  Ilmoja oli hienojakin, oi jospa olisi voinut pienveneellä painaa saaristossa.  Mutta sitten oli taas viisi päivää sateista ja tuulista.
     Pressuksi laitoin alimmaiseksi maassa, veneen keulan edessä kesän olleen riekaleisen...  Hups.. ei ollut ajatusta, että olisi pitänyt uusi ostaa.   Parempi valkoinen sitten päälle...  Kurkihirtenä sama kolmiosainen 2x2 tuumaa..  Lautoja kattotukina ei ollenkaan, eikä edes köysiä pingoitettu.   Puutavaraa piti ostaa yhdessä naapurin kanssa, mutta ei joutanut... Seiniä olisi voinut laittaa paremmin,  Ja tukea itätuulta vastaan.   Hohhoijaa... tämä on sellainen -pitäisi postaus  -ei joutanut lisukkeilla.

     Kerholla oli hienot syysjuhlat isossa juhlateltassa kerhomökin vieressä.  Siellä juotiin, syötiin ja laulettiin.  Lipunlaskukin oli.  Minä soitin kitaraa kerhomökin nurkalla:  Siniristilippumme!  Sadevesi valui rännistä toiseen kenkään ja toinen lahje meinasi syttyä tuoleen roihukynttilästä.  Oli siinä hieno paikka pedattu pelimannille.  Mutta hauskaa oli, uusia tuttuja tapasi, kuuli veneiden historiaa ja ihmisten retkistä.  Erityisesti laituriimme tullut hollantilaistyyppinen teräsvene oli kiinnostava.  Hauskaa oli, juomat riitti...

     Kaupunki on korjannut oman, pohjoisenpuoleisen, laiturinsa.  Sai jopa kannen suoraksi, päinvastoin kuin T-laiturissa.  Sen hilppeet odottavat ponttooneilla kevättä ja asennusta.  Tänään kävin rannalla hakemassa maaliteloja, hiomatarvikkeita ja pensseleitä kotiremonttia varten.  Lunta ei ole vielä tullut, mutta kun pakkasta oli 3 astetta, niin maassa olin jo jäätymisen tuntu.  Laiturit olivat kaikki valkoisen huurteen peitossa.
     Tiedän, että ekan raskaan lumikuorman tullessa minun on mentävä pelastamaan ja tukemaan pressua.  Mutta ei nyt.  Nyt on pieni lepohetki remontin ja rautakauppa-ostosten välissä.

Ja Dart-ohjelmointikielestä julkaistiin uusi  1.0 versio.   2-vuotinen projektini tuli yhteen vaiheeseen.  tämä hieno, uusi kieli tulee muuttamaan aikanaan myös bloggeria.  Jos kellä vain on joku tuttu, joka haluaa vaikka saada ammatin itselleen, niin tässä se on: https://www.dartlang.org/
tuo on vienyt valtavasti aikaa, ja teen sitä käytännössä lähes kokopäiväisesti.  Mitään en tosin ole saanut aikaan.  Tyhmä, mikä tyhmä.

Seuraavaksi:  Lepoa.. pääsisåä vaikka eläkkeelle.  Ai, mutta minähän olenkin jo.  Pääsispä sitten hommista eroon... ai mutta minähän pidän  niistä.  Keitänpäs kaffet ja sommmittelen sen aikana loppuajatukset tähän kirjoitukseen:
1.  En oo ikinä tehnyt niin paljon erilaisia remontteja, kuin tänä vuonna.  Voisi jatkaakin.
2. Kaipaa ulkoilua, rantoja ja kämppäretkiä.
3.  Kaipaa kunnon ryyppy-iltoja kaverien kanssa.
4.  Eräitä hyviä kavereita on lähtenyt viimeiselle matkalle.  Jotkut on huonossa kunnossa.
5.  Verkkoja tietokoneet ja niiden ohjelmat, eritoten sosiaaliset ohjelmat, tulevat muuttamaan maailmaamme paljon.  Se pitäisi hoitaa niin, että se kaikki tulisi ihmisten hyväksi.

Tämmöttii.. kahvi lorisee ( minun pitäisi päästä siitä eroon)  Nyt on talkoonjuomana kotikaljaa, piimää ja apelsiinimehua rajattomasti remontin aikana.  Sen loputtua palkkioksi iso... hmmm.
Pärjätkäätten siis; juokaa, syökää, naurakaa, laulakaa.  ja muistakaa sanoa ystävillenne, kuinka paljon heitä arvostatte.  Ja peffa penkiltä ja luontoon.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...