Vene saaria kiertää, maisemaa vaihtaa, tuulta etsii, myrskyjä kaihtaa. Kitaran soitossa elämän ilo, ulapan kimmellys, auringon kilo.
Syksyn kylmässä usva ja pimeä, saaret ja rannat, vailla nimeä. Satamaa etsit kuin äitisi kohtua, himmeän lyhdyn valo tuo lohtua ...

torstai 17. huhtikuuta 2014

Telakka: huumaavan hieno ja seurallinen kevät tunnelma.

Ilmat ovat vaihdelleet tuulisen ja sateisen kautta ajoittaiseen tyyneen.  Eilen oli hieno aurinkoinen päivä.  Tutut ihmiset kokoontuvat kerhomökin ja aitauksen kieppeille, touhua riittää omissa veneissä ja kerhon tavaroissa.  Nosturi laski vesille suuren puisen hollantilaisen veneen ja maston johonkin purjeveneeseen.  Tuttu nosturikuski, Koskimies, on jäänyt pois ja tilalla oli kalliimpi lava-auto.  Ensimmäinen varsinainen nosto lähestyy, nyt laitureissa on vain parikymmentä pienvenettä ja koppivenettä.  Kerhosaaressa ovat jotkut käväisseet jo.
     Kaupungin ja RVK:n laiturit ovat nyt pelkillä aisoilla, paalut poissa.  Laitimmainen, kaupungin laituri on uusittu täysin, eikä sen selkä ole edes kaareva kuin meidän keskimmäisen laiturin.  Paalumme näyttävät kestäneen vähä-jäisen talven varsin hyvin.

     Minä teen isoa pohjan kunnostusta; kärsivällistä, likaista ja pikkutarkkaa työtä, jossa kädet tahtoivat alussa äkikseltään väsyä.  Nyt alkaa jo laiskuus jäsenistä katoamaan ja 95% likaisimmasta vaiheesta takana.  Kotona siiitä on merkkinä punertava tyynyliina.. olisi tosiaan pitänt pestä tukka eilen. Talttojen teroituksesta opin jotakin uutta, ja työniksejä kertyy lisää.  Tuuli telakalla ei ole hirveesti haitannut, pienen apupressun kuitenkin pakosta viritin.  Eväiden kanssa on ollut vähän heikompaa; en ollut siirtynyt nörtti-ruuasta bodarimuonaan riittävän hyvin; pieni energiapula taitaa lihaksissa vaivata.  Vapaa päiviä olen pitänyt tarvittaessa sateisina tai lentispäivinä.  Joskus ihan laiskuuttakin vaan.
     Kevään ostokset sain tehtyä aika helposti Walticilta kerralla, ja Starcilta useammalla.  Nyt tarvitsisin vielä pari pientä pressua, kaikki nämä käynnit aiheuttavat aina jonkinlaisen muutoksen matkasuunnitelmaan, jos ei satu olemaan autolla liikkeellä.

     Kuuulumiset siis tässä: Talvi meni hyvin, parit akun lataukset, pari kertaa seurasin huolestuneena itätuulta, hieman repsahtaneet aluspressun päät, pari irronnutta pressun pito-reikää, lumesta ei vaivaa tippaakaan. Ja nyt on riittävästi leppoisaa aikaa kunnostukseen. Naapurini vaihtaa potkuriakselin tiivistettä.. minunkin piti ryhtyä siiihen hommaan.. mutta mutta...  Muut työt, lakkaukset yms meinaan tehdä hyvin nopeasti huitaisemalla.. juu juu ja vaarinhousut :)
     Rannalla on tosiaan huumaavan mukava tunnelma, mukavaa juttua ja kivoja tapahtumia riittää.  Uusi leppoisa veneilykesä on edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiruta tähä eres vähä...